Büyük çoğunluğu 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşı ile yaşamaya çalışan yaklaşık 16 milyon emekli, iktidardan zam bekliyor. Emeklinin isyanı kimi zaman eylemlerde kimi zaman kuyruklarda dile getiriliyor. Ancak iktidar, sandığa son virajda emeklinin beklediği adımı atmadığı gibi tuhaf açıklamalarla adeta dalga geçiyor.
AKP'DEN TEZAT AÇIKLAMALAR
Son olarak hafta sonu Erdoğan'ın mitingleri öncesinde AKP tarafından bir beklenti yaratıldı. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın bugün Ankara'daki yarın İstanbul'daki mitinglerini iyi dinleyelim" dedi ancak Erdoğan mitinglerde yeni düzenleme olduğuna dair en ufak bir sinyal dahi vermedi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de emekliye seyyanen zamma ilişkin bir çalışma olmadığını duyurdu.
AKP'li isimlerin ardından bir tuhaf açıklama da Cumhur İttifakı ortağı MHP'den geldi. MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 80'lerde öğretmenlerin mesai sonrası susimit satarak ek gelir elde ettiğini ileri sürerek emeklilere de bunu tavsiye etti. Kanal 68'de katıldığı yayında emeklilerin durumuna ilişkin konuşan Kaşlı dikkat çeken sözler söyledi.
"DEVLETTEN BEKLEMEK YERİNE..."
MHP'li Kaşlı emeklilerin ve memurların geçim sıkıntısına karşı ek iş yapmalarını önerdi. 80'li yıllarda öğretmenlerin mesai sonrası simit satarak geçimini sağladığını iddia etti.
Kaşlı "Bizim de bir şey yapmamız lazım. Domates mi yetiştiririz, su mu satarız, başka bir şey mi satarız... Aile ekonomimize 10 bin lira ek gelir getirecek ikinci ek bir iş... Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80’li yıllarda. Onun için vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını... Sadece devletten beklemek yerine" ifadelerini kullandı.
Sözcü
Akın Gürlek'ten İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği üniversitede açıklama: "Bu millet sandıkla konuşur"13 izlenme
Yurt dışı için belge talep eden doktor sayısında büyük artış!39 izlenme
Isparta ayağa kalktı! Şehir kesintiden dolayı karanlıkta, elektrikten sorumlu genel müdür eğlencede iddiası!145 izlenme
Kapalıçarşı’da dolar paniği yaşanıyor24 izlenme
İşte İYİ Parti’deki Akşener depreminin detayları255 izlenme
Çocuğunu satmak istediler, yetmedi fuhuşa zorladılar! Kabul etmeyince darp edip kayda aldılar29 izlenme
Yandaştan AKP'yi kızdıracak 'seçmen' açıklaması129 izlenme
Aziz İhsan Aktaş iddianamesinden yine gizli tanık çıktı: Bu kez 'Yaprak' ve 'XYZ49QP'20 izlenme
Ukrayna ordusu Rus askerlerine ait mühimmat deposunu havaya uçurdu!
Nihat Hatipoğlu’nun rektörü olduğu üniversite akademik kadrolarını tamamlayamadı: Hukuk Fakültesi mühendise emanet
1997’de İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası Erdoğan suçu yine başkalarına atmış! 'Faturayı bana değil geçmişe çıkarın'
Kısıtlamaya rağmen bayramlaşmaya gitti, 18 kişiye koronavirüs bulaştırdı!