AKP döneminde vakıflara yapılan yardımları, verilen daireleri, seçim dönemi belediyeye ait tesislerde yapılan ve ödenmeyen yüksek harcamaları ifşa eden Ekicioğlu, bu kez de temizlik ve çöp işlerinde yapılan savurganlığı gözler önüne serdi.
28 ARACA YILDA 14 MİLYON LİRA VERİLMİŞ
Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; belediyenin borcunu kapatmak için tasarruf hareketi başlatan Selahattin Ekicioğlu, Meclis toplantısında temizlik ve çöp işlerinde kullanılan 28 aracı satın almak için kredi kullanma yetkisi istedi. Başkan bir şirketten kiralanan 28 araca yıllık 14 milyon lira ödendiğini belirterek, “Yakıt ve bakım masrafları ile birlikte yıllık bize 1617 milyon TL’ye mal olan bir araç kiralama işi var. Üstelik 19 yıldır aynı şirketten yapılıyor. Araştırdık ve firmaya dedik ki, elinizdeki bu araçları bize satın. 5 milyon 800 bin liraya bize vadeli fiyat çıkardılar, peşin olursa 4 milyon TL’ye alabiliyoruz. 3 milyon TL de giderimiz olursa temizlik hizmetleri bize 7 milyon TL’ye mal oluyor. Yani yıllık 8 milyon karımız oluyor arkadaşlar ve 1 yıl sonra da araçlar bize kalıyor. Neden 14 milyon lira ödeyelim” diye konuştu.
‘BÜROKRASİ DE BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR’
Toplantıda bürokratik engellerden de bahseden Ekicioğlu, 21 yıl önce Milli Emlak tarafından belediyeye devredilen ve imara açılan arsaların önceki dönemlerde satışının yapıldığını belirterek, “7’sinde arsanın satışı için ihale yapıyoruz. 1 gün sonra Milli Emlak arsaya haciz ve tedbir koyuyor. 21 yıl önce imara açılan arsaya, biz yanlış yapmışız burası mera diyerek tedbir koyuyorlar. Vergi dairesi borcunu gerekçe göstererek de üzerine haciz koyuyorlar. Yahu 21 yıldır aklınız neredeydi? Şimdi mi aklınıza geldi? İnsanın aklı almıyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hem tasarruf yapacağız hem de yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Kırşehir Belediye Meclisi, talebe AKP’li ve MHP’li üyelerin de destek verdi ve oy çokluğu ile Ekicioğlu’na söz konusu araçları satın alması için kredi kullanmasına yetki verdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpdonemindebirarackiralamaskandalidahah13187.html
Herkes Konuşur, AKP Yapar ! Davutoğlu 'Kadına şiddet insanlık ayıbı'332 izlenme
Yardım işte böyle olur! Almanya, esnafın elini cebine attırmadı!29 izlenme
YSK, bu apartman için muhtar seçimi yaptırdı!113 izlenme
Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki orman yangını rüzgârın etkisiyle büyüdü!16 izlenme
Fatma Hanım'ın VIP araç filosu21 izlenme
YSK, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurularını kabul etti25 izlenme
Başkentte indirim izdihamı! Vatandaşlar birbirini ezdi!41 izlenme
CHP’nin araştırma önergesine AKP’den ret: AKP hem emekliliği hem de emekli olduktan sonra yaşamayı zorlaştırdı24 izlenme
İspanya’da sel felaketi yaşayan afetzedeler ‘katiller’ diyerek kral ve kraliçenin yüzüne çamur fırlattılar
Belirgin artış var deyip uyardılar: "Türkiye'den gelen üç ürüne dikkat edin"
Sahte içki faciası! Ölü sayısı 44’e yükseldi!
MUÇEV’e kıyak üstüne kıyak: Plajlar yetmedi şimdi de yat limanı!