Elazığ Yarı Açık Cezaevi’nin bahçe duvarının telini kesip içerine giren kişinin husumetlisini vurması gündemdeki yerini korurken gazeteci Saygı Öztürk Sözcü’deki yazısında orduevine alınan sarıklıcübbeli genci ve askeri kampa alınmayan gazileri yazdı.
Öztürk’ün yazısına göre, geçen pazar günü Lüleburgaz Orduevi’ne yanında iki hanım, iki çocukla gelen sarıklı, yeşil cübbeli, ayağında terlik olan genç, içeriye girmek isteyince asker, kıyafetinden dolayı sokmak istemedi. Cübbeli genç, şehit yakını olduğunu belirtti ve o arada telefonunu çıkarıp askerle konuşmasını kayda almak istedi. Asker de başının belaya girmemesi için girişe izin verdi.
Öztürk cübbeli sarıklı gencin içeri gazi kartıyla girerken yönetmelikte sarık ve cübbeyle girişin yasak olduğunun yazılmadığını söylediğini aktardı.
TSK İzmir Özdere Havacılık Kampı’nın önünde ise gazi erler içeri alınmamalarına tepki olarak oturma eylemi yaptı. Gaziler, protez bacak ve kollarını çıkararak oturdu.
Oturma eyleminden sonra kampın kapısından dönen gaziler, durumlarını sosyal medyadan da paylaştılar.
Kaynak: TELE1
Kılıçdaroğlu'nun acı haberi aldığı an!187 izlenme
MSB: "Türk askeri Bağdat'tan tahliye edildi"9 izlenme
Barış Atay Meclis'te AKP'lileri yerin dibine soktu! 'Yürü bre Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır! Güvendiğiniz padişahınız, o da bir gün devrilir!'201 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Can kaybı 4.515'e. vaka sayısı da 163.103'e yükseldi!59 izlenme
TRT bildiğiniz gibi: Cumhur İttifakı’na 55 saat… Millet İttifakı’na 10 saat!88 izlenme
Trollerden 'domuz'lu provokasyon!215 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor: "Doktor 'Çek fişi gitsin' dedi"31 izlenme
Gazze'de soykırım sürerken Arap ülkelerinin İsrail'le işbirliği ortaya çıktı18 izlenme
İstanbul’da askeri alanı imara açmak için çevre düzeni planı delindi!
Levent Gültekin 'Berat Albayrak Erdoğan ile barıştı, 2 hafta içinde Saray'da tekrar görevlendirilecek!'
Tütün yasası isyanı büyüyor! Çiftçiler yolları kapattı, arbede yaşandı!
MEB Sümeyye’nin KADEM’i İçin Seferber Oldu!