Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yapılan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, sosyal medya içeriklerinin çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri ele aldığı öğrenildi. Bu toplantıda AKP'lilerden sosyal medya için 'RTÜK' uygulaması önerisi geldi.
Göktaş, sunumunda sosyal medya platformlarının denetimsiz olduğunu savundu. Dijital mecraların çocukları suça sürüklediğini ve mevcut düzenlemelerin yetersiz kaldığını iddia etti.
“Hiçbir şey yapmamak bir seçenek olamaz” diyen Göktaş, bazı ülkelerde uygulanan yasaklara ve düzenlemelere örnek verdi.
İktidar medyasından Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Toplantıda bazı MKYK üyeleri, RTÜK benzeri bir “dijital denetim kurulu” kurulması gerektiğini savundu.
Bu yapının, özellikle gençleri hedef alan şiddet, uyuşturucu ve cinsel içerikli paylaşımlarla daha etkin mücadele edebileceği dile getirildi.
Üyeler, bugüne dek sosyal medya platformlarına getirilen yükümlülüklerin etkili olmadığını belirtti. TikTok, Instagram, YouTube ve X gibi uygulamalarda zararlı içeriklerin kolayca erişilebilir olduğuna dikkat çekildi. Şirketlerin ülkelere göre farklı kısıtlama politikaları uygulamasının sorunları derinleştirdiği ifade edildi.
MEB onayıyla dağıtılan skandal kitap: Alevilik perdesi altında ateist!354 izlenme
Necati Özkan'dan 'casusluk' suçlamasına Kandıra'dan sert yanıt: "Artık yeter yazık, günah!"21 izlenme
Nasuh Mahruki için tahliye kararı43 izlenme
Emekli maaşına yapılacak zammı açıkladı: Yeni rakam ortaya çıktı26 izlenme
Kusursuz delil, Gülistan cinayetini çözecek23 izlenme
“Kuruluş derken hangi devleti yıkmak istiyorsunuz? Burası muz cumhuriyeti değil!”68 izlenme
Rojin Kabaiş soruşturmasında çarpıcı gelişme: Rektör ve yeğeninden DNA örneği alındı22 izlenme
Ekonomik kriz kurban satışlarını vurdu!124 izlenme
Bilimden uzak iktidara Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı: "Son derece sakıncalı"
BÜYÜK SKANDAL! İnkilap tarihinden Atatürkçülük çıkartıldı!
Eski AKP'li vekilin eşinin önlenemeyen yükselişi! Felsefe öğretmenliğinden valiliğe...!
Ekipten ayrılan Özgül: Türkiye daha çok şaşıracak!