Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yapılan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, sosyal medya içeriklerinin çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri ele aldığı öğrenildi. Bu toplantıda AKP'lilerden sosyal medya için 'RTÜK' uygulaması önerisi geldi.
Göktaş, sunumunda sosyal medya platformlarının denetimsiz olduğunu savundu. Dijital mecraların çocukları suça sürüklediğini ve mevcut düzenlemelerin yetersiz kaldığını iddia etti.
“Hiçbir şey yapmamak bir seçenek olamaz” diyen Göktaş, bazı ülkelerde uygulanan yasaklara ve düzenlemelere örnek verdi.
İktidar medyasından Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Toplantıda bazı MKYK üyeleri, RTÜK benzeri bir “dijital denetim kurulu” kurulması gerektiğini savundu.
Bu yapının, özellikle gençleri hedef alan şiddet, uyuşturucu ve cinsel içerikli paylaşımlarla daha etkin mücadele edebileceği dile getirildi.
Üyeler, bugüne dek sosyal medya platformlarına getirilen yükümlülüklerin etkili olmadığını belirtti. TikTok, Instagram, YouTube ve X gibi uygulamalarda zararlı içeriklerin kolayca erişilebilir olduğuna dikkat çekildi. Şirketlerin ülkelere göre farklı kısıtlama politikaları uygulamasının sorunları derinleştirdiği ifade edildi.
Bolu'daki faciada flaş gelişme! Grand Kartal Otel'in sahibinin diğer oteline de soruşturma16 izlenme
İsrail gece Suriye'de Lazkiye ve Tartus'u vurdu: Saldırı 3.0 büyüklüğünde deprem yarattı!39 izlenme
Yandaş Akit önünde Ferdi Zeyrek protestosuna polis izin vermedi!23 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 9.554 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.355.839'a, can kaybı 23.325’e yükseldi!70 izlenme
Macaristan Parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini onayladı40 izlenme
Enflasyon verileri alarma geçirdi! Yeni zamlar için tarih verdiler!45 izlenme
Eski İçişleri Bakanından tarikat uyarısı "BOP'un özü bu"75 izlenme
Tatilde yeni tarife: Rus turistlere 2 bin 500, Türklere 10 bin lira!39 izlenme
'Giderlerse gitsinler'in sonu: Hastanedeki tek göğüs cerrahı izne çıktı hastalar perişan oldu
İlber Ortaylı'dan 'Isias Otel' eleştirisi: "İbret nesnesi olmalı"
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: Sedat Peker'le ilgili çok daha büyük bir şey var!
Yandaş medya Çerçioğlu'nun istifasını böyle çarpıttı!