Yılın ikinci yarısı yaklaşırken gözler asgari ücrete yapılması muhtemel ara zamma çevrilmişti. Geçim sıkıntısı her geçen gün artarken, Ankara kulislerinden gelen son bilgiler açlık sınırının altında yaşayan dar gelirliyi hayal kırıklığına uğrattı. İktidar cephesinden sızan bilgilere göre, mevcut ekonomik tabloda asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılması planlanmıyor.
Gazeteci Hilal Köylü'nün YouTube kanalında aktardığı kulis bilgilerine göre, AKP yönetimi temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılmasına sıcak bakmıyor. Kararın gerekçesi olarak ise mevcut ekonomik koşullar. Asgari ücrete yıl ortasında herhangi bir ara zam yapılmayacağı konuşuluyor.
Bu gelişme, yüksek enflasyon ve temel ihtiyaç maddelerine gelen sürekli zamlar nedeniyle geçim mücadelesi veren milyonlarca çalışanı derinden etkiledi. Ocak ayında yapılan zam kısa sürede erirken, temmuzda iyileştirme yapılacağı yönündeki beklentiler de boşa çıkmış oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücrete zam için henüz erken olduğunu söyleyerek beklentileri törpülemişti. Işıkhan, "Asgari ücretle ilgili bir ara zammı konuşmak için çok erken. Zamanı geldiğinde gerekli değerlendirmeyi yaparız" ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Patatesi sattık ithale düştük!153 izlenme
İBDA’cı Star yazarından AKP’ye uyarı: Bir daha sokağa dökemezsiniz113 izlenme
Gericiler iş başında! Cumhuriyet’i el bombasıyla tehdit ettiler114 izlenme
Şahan herkese kapak yaptı! "Komedyen deyip küçümsediler cepheye savaşmaya gitti..."44 izlenme
İstanbul’dan göç başladı: Bilet sistemleri kilitlendi69 izlenme
Erdoğan 'darbeci' dediği Sisi'yle görüşmek için 12 yılın ardından Mısır'a gidiyor47 izlenme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren tasarı mecliste!1013 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı harekete geçti22 izlenme
İstanbul Havalimanı'nda fiyatlar çıldırdı! Burada karnını doyuran, cebini boşaltıyor! Avrupa bu fiyatları konuşuyor
AKP’li Belediye’den 99 bin nüfuslu ilçeye 188 milyonluk bahçe
Seçim için düğmeye basılmış! AKP kulislerinde Aralık zammı için formül
Meclis'te TÜİK kavgası! AKP'li Adil Karaismailoğlu'ndan DEM Parti'li Bozan'a yumruk ve tekmeli saldırı