Yılın ikinci yarısı yaklaşırken gözler asgari ücrete yapılması muhtemel ara zamma çevrilmişti. Geçim sıkıntısı her geçen gün artarken, Ankara kulislerinden gelen son bilgiler açlık sınırının altında yaşayan dar gelirliyi hayal kırıklığına uğrattı. İktidar cephesinden sızan bilgilere göre, mevcut ekonomik tabloda asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılması planlanmıyor.
Gazeteci Hilal Köylü'nün YouTube kanalında aktardığı kulis bilgilerine göre, AKP yönetimi temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılmasına sıcak bakmıyor. Kararın gerekçesi olarak ise mevcut ekonomik koşullar. Asgari ücrete yıl ortasında herhangi bir ara zam yapılmayacağı konuşuluyor.
Bu gelişme, yüksek enflasyon ve temel ihtiyaç maddelerine gelen sürekli zamlar nedeniyle geçim mücadelesi veren milyonlarca çalışanı derinden etkiledi. Ocak ayında yapılan zam kısa sürede erirken, temmuzda iyileştirme yapılacağı yönündeki beklentiler de boşa çıkmış oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücrete zam için henüz erken olduğunu söyleyerek beklentileri törpülemişti. Işıkhan, "Asgari ücretle ilgili bir ara zammı konuşmak için çok erken. Zamanı geldiğinde gerekli değerlendirmeyi yaparız" ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Medikal firmalar 10 aydır kamudan ödeme alamıyor!95 izlenme
'AKP için Atatürkçü olmuş diyorlar, siz ne düşünüyorsunuz' sorusuna halkın cevabı !3006 izlenme
Hayatını kaybeden Turgay Yıldız'ın son skeci sosyal medyada yeniden gündem oldu127 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara adil yönetim dersi: "Hiçbir ailenin ne elektriği ne suyu ne doğal gazı asla kesilmeyecek"32 izlenme
Kişi başı milli gelir illüzyonu! Mahfi Eğilmez kandırmacayı çok net anlattı26 izlenme
Şarköy'de Atatürk büstüne çirkin saldırı!243 izlenme
Yok artık! AKP'li o başkanlar yangına müdahaleye giden aracı durdurup sohbet etti39 izlenme
“Genel Kurul’da 60 AK it bana saldırdı” demişti, yediği yumruğu unuttu AKP safına geçti31 izlenme
İş Bankası Depremzedeler için 10 Milyar TL'lik Destek Paketi Hazırladı
Gurbetçilerin Türkiye tatili nasıl geçer: "Öncelikle bir döviz bürosuna gider, ekonomimize katkı sağlarız. Sokak röportajcısı ararız, Almanya'yı kötülememiz lazım değil mi"
Son yerel seçim anketinde Ankara'da Mansur Yavaş fark attı
Bulgaristan'da Türkiye'de görülmeyecek istifa!