Asgari ücrette yıl bitmeden artış hazırlığı, Temmuz'da memur ve emeklilere enflasyon üzeri fark ödemesi, 3600 ek gösterge, öğrenci affı, kaçak ve bakaya olanlara bedelli askerlik olanağı erken seçim tartışmalarını alevlendirdi.
Gazete Duvar'da yer alan 'Her şeye af geliyor' başlıklı habere göre Meclis’e sunulan ek bütçe de yine 'seçimin ayak sesleri' olarak yorumlandı. Ancak iktidar cephesi “Seçimler zamanında yapılacak” tutumunda bir değişiklik olmayacağını söylüyor.
Kulislerde “ekonomik rahatlama sağlanmadan seçime gidilemez” denilirken erken seçim işareti olarak görülen adımların daha da fazlasının atılabileceği, “Daha bunlar ne ki” sözleriyle ifade ediliyor.
Kulislerde seçime giderken Emeklilikte Yaşa Takılanların taleplerinin karşılanması, kamu bankalarına olan borçların faizlerinin silinmesi, öğrencilerin ödemekte zorlandığı Kredi Yurtlar Kurumu kredi faizlerinin kaldırılması, akaryakıtta verginin indirilmesi gibi ekonomik adımlardan bahsedilirken çok tartışılabilecek bir başka iddiayı dile getirenler de var, o da genel af.
Kulislerde “Cumhuriyetin 100. yılında bir genel af neden olmasın?” deniliyor.
Gaziantep’ten Bolu’ya onlarca kamu ihalesini bakın kim topladı!54 izlenme
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın yaralandığı kazada yeni detaylar337 izlenme
AKP'li Bakan Nebati, milyonlarca EYT'liyle dalga geçti!40 izlenme
20'lik diş nedir? 20'lik dişler ne zaman çıkar?32 izlenme
Suriyelilerin sağlık giderlerini AFAD ödemiş! Depreme hazırlanması gereken AFAD Suriyelileri beslemiş!28 izlenme
Tank Palet fabrikasının ardından Bor Karbür tesisi de Ethem Sancak’a!778 izlenme
Son asgari ücreti nokta atışı bilen banka, yeni asgari ücreti kuruşuna kadar duyurdu10 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı: TÜİK'e göre işsizlik azalmış!31 izlenme