
Beyoğlu “Tarlabaşı 1. Etap Yenileme Projesi” kapsamında hazırlanan kurul onayından geçen avan projeler CHP'nin açtığı dava sonucu 16 Ekim 2017 tarihinde İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bunun üzerine hazırlanan yeni proje tekrar onay için İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na gitti. 30 Mart 2018 tarihinde kurulun onay verdiği projeler Beyoğlu Belediye Meclisi'nin 8 Haziran tarihli oturumunda gündeme alındı. Maddenin oylanması sırasında da “salt çoğunluk” krizi çıktı.
16 KİŞİ GEREKİYOR
Yaşanan tartışmayı SÖZCÜ'ye anlatan CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever
“Biz planı iptal ettirince ufak bir değişiklik yapıp yeni bir proje gibi tekrar kurula gönderdiler. Kuruldan geçti. Tekrar Beyoğlu belediye meclisine geldi. Yürürlüğe girebilmesi için meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu ile onaylanması gerekiyordu. Mecliste oylama sırasında AKP'den 13 kişi vardı. Biri de oy kullanmaması gereken meclis başkanıydı. Bu kararın oylanması sırasında CHP olarak ‘hayır' oyu kullandık. AKP'liler de ‘evet' oyu verdi. Meclis başkanı da ‘oy çokluğu ile kabul edilmiştir' dedi. Ben de söz alarak ‘oy çokluğu ile kabul edilmemiştir. Kabul edilebilmesi için 31 üyeli bu meclisten 16 kişinin evet oyu kullanması gerekiyor' dedim. İtiraz ettiler. Tartışma çıktı. 16 kişinin evet oyu vermesi gerektiği anlaşıldı. Bunun üzerine meclise ara verildi. Yarım saat bekledik “ dedi.
KONU TUTANAKLARI GEÇTİ
Yarım saat sonra 16 AKP'li meclis üyesinin salona geldiğini ve oturuma devam edildiğini belirten Gülsever, son kalan 2 gündem maddesinin oylamasının yapıldığını Tarlabaşı ile ilgili maddeye geri dönülmediğini zaten mevzuata göre bunun mümkün olmadığını söyledi. Gülsever “Ben de konuyla ilgili bir tutanak tuttum ve mecliste kayıtlara geçmesi için okudum. Tutanakta ‘ilgili maddede salt çoğunluk gerektiği için ve AKP'li üyelerin sayıları 13'te kaldığı için görüşme reddedilmiş sayılmıştır' dedim. Tutanaklara konu geçmiştir. Oylama bittikten sonra yapılan işlemler hukuksuzdur. Toplantıya ara verilerek adam toplama çalışmaları beyhudedir. Salt çoğunluk olmadığı için madde kabul olmamıştır, reddedilmiştir. Şimdi bir katakulli yapmaya çalışacaklar. Maddenin geçmediği çok açıktır. Tutanaklarda oynama yaparak oylama sırasında 16 kişi varmış gibi göstermeye çalışacaklar” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tarlabasindasaltcogunlukkrizicikti2457261/
Kadıköy'de taksiciyle ücret tartışması olaylı bitti28 izlenme
Seçim kömürünü satıp çocuğuma bez aldım!257 izlenme
Dünyada bir ilk! ABD'li mahkum tüm tepkilere rağmen nitrojen gazıyla idam edildi27 izlenme
Ali Yerlikaya 'Gereği yapıldı' demişti: Jandarma, cezaevindeki tutukluyu bulamamış!32 izlenme
Takipteki kredi miktarı belli oldu117 izlenme
Beştepe'de EYT toplantısı: Hükümetin masasında yaş şartı var42 izlenme
Mersin Çamlıyayla AKP İlçe Başkanı adayına oy istiyor 'Hırsız bizim hırsızımız ! Biz yanında yer alırız !'3339 izlenme
'2023 hedeflerini çöpe attığını ilan etti'54 izlenme
AKP ve MHP'nin bir önceki seçime göre ne kadar oy kaybettiği belli oldu
İBB yöneticisi ifşa etti! İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksisine, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı!
Seçim güvenliği ile ilgili vahim uyarılar: İktidar istemezse...
Sedat Peker'le bizzat görüşen Turhan Çömez anlattı! 'Başına bir şey gelirse, elindeki belgelerin kamuoyuna yansıyacağını, belgelerin iki ülkede olduğunu söyledi'