Kampanyayı gözden geçiren AKP Kurmayları, mazbatası YSK kararı ile geri alınan Başkan Ekrem İmamoğlu’nun performansında düşüş başladığı saptamasının altını çizdi. İmamoğlu’nun yorulduğu, sinirlenmeye başladığı, 23 Haziran yaklaştıkça kendini kontrol etmekte güçlük çekeceği umudu dillendirildi.
Raporda, Ekrem İmamoğlu’nun kendini 31 Mart seçimlerine göre programlamış göründüğü ifade edilerek, yeni kampanya döneminde eski performansını sergileyemediği ileri sürüldü. İmamoğlu’nun sinirlenmeye başladığı, bunda yorgunluk ve moral bozukluğunun yanı sıra Karadenizli olmasının etkisinin bulunduğu savunuldu. Bu durumun Yıldırım lehine sonuç yaratacağı dile getirildi.
İmamoğlu’nun 31 Mart’a alacağı oyun tamamına yakınını aldığı saptaması da yapan AKP Kurmayları, kendi seçmenleri arasındaki küskünlerin daha fazla olduğunun altını çizdi. İmamoğlu’nun en fazla sandığa gitmeyen az sayıdaki sosyalistin oyunu alabileceği, bunun da sayısal olarak AKP’ye avantaj sağladığı belirtildi.
Değerlendirmede Kürt seçmenin oylarını alabilmek için 31 Mart’tan sonra İmralı’ya yönelik tecridin kaldırılması, yumuşama mesajları verilmesi, meleler ile aşiret reislerinin devreye sokulmasına karşın mesafe katedilemediği bildirildi.
31 Mart kampanyası sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından dile getirilen aşırı milliyetçi ve güvenlikçi anlayışın Kürt seçmen üzerinde olumsuz etkisi olduğu saptaması yapıldı. Bu söylemden vazgeçilmesi durumunda 23 Haziran’a kısa süre kala Kürt seçmenin Binali Yıldırım’ı destekleyebileceği beklentisi dile getirildi.
https://www.birgun.net/haberdetay/akpdeimamogluyorulacakumudu.html
Sokak röportajında konuşan bir vatandaş: 'Hükümet ne derse tersini yaptım, dolar milyoneri oldum'35 izlenme
Şeriatçı Fatih Tezcan kudurdu: Cumhuriyete, Mustafa Kemal'e ve şehitlere hakaret!536 izlenme
Akaryakıtta zam fırtınası: Bu kez motorine!9 izlenme
Dilan Polat’ın ‘kıyma fiyatı’ şaşkınlığı: "Engin her şey çok değişmiş"27 izlenme
4 yıl boyunca fatura ödememişler! Yeni yönetim harekete geçti!86 izlenme
Türkiye'yi bitirdi, Cengiz Holding Azerbaycan'da!80 izlenme
AKP'li vekilin danışmanı bilet bulamayınca çalışanları sürdürdü!227 izlenme
CHP milletvekilleri Antalya Tophane'ye "İmamoğlu'na Özgürlük" posteri astı22 izlenme
'Menzilci' olduğu iddia edilen başhekim yardımcısının Medeni Kanun hazımsızlığı!
Kartalkaya faciasında korkunç iddia: İtfaiye raporu tesise gidilmeden mi yazıldı?
İzmir Barosu'ndan dikkat çekici usulsüzlük iddiası
Bir fotoğrafın anlattıkları: Suriyeliler kesin dönüş mü yapıyor?