CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek’in vali ve kaymakamlara yönelik ‘militan’ sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Vali ve kaymakamlarımıza ‘militan’ diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasını yaptı.
Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Kılıçdaroğlu hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan suç duyurusunda bulundu.
Birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği'nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
Valilere suç duyurusu çağrısını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan yapmıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/icisleribakanligindanchpliderikilicdarogluhakkindah62588.html
CHP Hatay Milletvekili Kara’dan öğrencilere 1 öğün ücretsiz yemek için yasa teklifi23 izlenme
Çocukların eğitim hakkı devlet eliyle yurt dışına akıyor!86 izlenme
Dünkü EYT toplantısı sonrası gözler Meclis’te: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar48 izlenme
Diyanet bu yıl da şaşırtmadı! 30 Ağustos var, Atatürk yok!28 izlenme
Emeklilerin yüzde 5 tepkisi: "Oy verenin elleri kırılsın!"45 izlenme
G7’den Rusya-Ukrayna savaşı kararı: "Seyirci kalmayacağız"29 izlenme
Bakan’ın bayram videosundan bile sığınmacı çıktı33 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a: "Kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!"40 izlenme