CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek’in vali ve kaymakamlara yönelik ‘militan’ sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Vali ve kaymakamlarımıza ‘militan’ diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasını yaptı.
Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Kılıçdaroğlu hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan suç duyurusunda bulundu.
Birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği'nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
Valilere suç duyurusu çağrısını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan yapmıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/icisleribakanligindanchpliderikilicdarogluhakkindah62588.html
Müyesser Yıldız cezaevinden seslendi: Ben niye içerideyim?122 izlenme
Yangın bölgesinde çay fırlatması dünya gündeminde 'AKP oylarında rekor düşüş'44 izlenme
Türkiye’nin ünlü depremcileri Erzincan depreminden sonra birbirine düştü7 izlenme
Siyasi baskı döndü, bedelini yatırımcı ödedi8 izlenme
Aliyev’den Cengiz – Kolin yorumu: Onlar her yerde var30 izlenme
Kendisi yanmaz kefen satıyor ama, Cübbeli'nin kızları Dostoyevski'yi İspanyolca okuyor!605 izlenme
Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün 'Lozan' hazımsızlığı! "Bize dayatılan Lozan kilidinin bir maddesini çöpe attık!"62 izlenme
İstanbul Valiliği'nin onayıyla 237 okul TÜGVA'ya tahsis edildi26 izlenme