Yüksek ev kiraları ve yurt sorunlarıyla mücadele eden öğrenciler, barınma ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için ülkenin dört bir yanında eylemlerini sürdürüyorlar.
Yurt tartışması sürerken AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu'dan tepki çeken açıklamalar geldi.
Kavuncu, yurt bulmak ve barınmak için eylem yapan öğrencilere destek veren muhalefet partileri için "Yalanlarla, düzmece tiyatrolarla gurur tablomuz olan yurtlarımızla ilgili provokasyon peşinde koşmaktadır" ifadelerini kullandı.
19 yıl önce AKP görevi devraldığında ülkede yurt sayısının 190 iken bu günkü yurt sayısının 769 olduğuna dikkat çeken Kavuncu, "19 yıl önce 180 bin olan yurt kapasitesi 720 binleri geçmiştir. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar 81 ilimize 241 ilçemize yurtlar yapılmıştır. 80 yılda yapılan yurtların 3 kat fazlasını yaparak hizmete sunan iktidarımız sayısal verilerin yanı sıra nitelik anlamında da yurtlarda devrim niteliğindeki hizmetlere imza atmıştır. AKP öncesi, barınma, ısınma, yemek, banyo gibi temel ihtiyaçlara dahi cevap veremeyen yurtlardan; AKP iktidarımızla, beslenme yardımının 9 liradan 570 liraya yükseltildiği, açık büfe yemek imkanın sunulduğu adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren yurt konseptine geçilmiştir. Ayrıca, yurtlarda gerçekleştirilen programlarla, açılan, kurslar, seminerler, spor ve sanatsal etkinliklerle yurtlar, sadece yenilip içilip otel gibi kullanılan mekanların ötesinde, birer sanat merkezi ve mektep’e dönüştürülmüştür" diye konuştu.
Diğer taraftan, maazallah milletin başına gelebilecek bir olumsuzluktan nemalanma peşinde koşan muhalefet de son günlerde ısrarla, yalanlarla, düzmece tiyatrolarla gurur tablomuz olan yurtlarımızla ilgili provokasyon peşinde koşmaktadır" diyen Kavuncu, "Bu hizmetleri sabote etmek, gençlerimizi istismar ederek kamuoyunu yanıltmak için bazı eylemlerin sahnelediğini müşahede etmekteyiz. İstanbul’da “Barınamıyoruz” eylemlerine katılanların barınmayla ilgili bir sorunu olmadığı resmi kurumlarca tespit edilmiştir. Eylemlere 127 kişinin katıldığı, 73 inin İstanbul’da zaten ikamet ettiği barınmayla ilgili sorunu olmadığı, 28’nin başka illerdeki üniversitelerde okuduğu, 12’sinin ikametinin il dışında olduğu, 8’inin üniversiteye kaydının olmadığı, 5’inin üniversite mezunu olduğu ve birçoğunun yurt başvurusu olmadığı gerçekleri milletimizle paylaşılmıştır. CHP lideri Kılıçtaroğlu’nun olmayan yurt sorununu bir yılda çözerim dediği dakikalarda; İBB’nin 2018 yılında yapımına başladığı 1875 kişilik yurt projesinin CHP’li İmamoğlu tarafından askıya alındığı ortaya çıkmıştır. Fütursuzca bir birlerinden dahi haberi olmayanların mumları anında sönmüştür" ifadelerini kullandı.
Karda kayak keyfi hastanede bitti: Bartın'da tepsiyle yokuştan kayarken duvara çarpan kadın ağır yaralandı55 izlenme
AKP'den Boğaziçi istifası geldi!106 izlenme
Nur Köşker'den Mehmet Akif Ersoy'un iddialarına yanıt26 izlenme
Diyanet'ten Erdoğan'ı kızdıracak hamle! "Haram"62 izlenme
AKP'li Osman Gökçek video çekip paylaştı, bütün iddiaları boşa çıktı!32 izlenme
Mustafa Kemal’in Kırklareli’nde kurduğu fabrika satılıyor!300 izlenme
Son anket Saray İttifakı'ndaki erimeyi gözler önüne serdi! İşte sonuçlar65 izlenme
Okul katliamında yaralanan Almina'dan acı haber26 izlenme
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, bağış kampanyasıyla ilgili yeni bir video paylaştı: "Milletten başka gücümüz de güvencemiz de yoktur"
MEB önündeki protestolara katılan bir öğretmen: "Bizi kurbanlık koyun olarak görüyorsanız, vurun boynumuzu gidelim. Biz bu onursuzlukla yaşayamıyoruz"
Akıl almaz kaza! Fırlayan rögar kapağı metrobüsün kapısını kırdı, bir kişi metrobüsten fırlayıp yaralandı
Bu kez Kocaeli Adliyesi! Emanet depoları kimlere emanet? Kilolarca altın ve yaklaşık 300 bin TL çalmış