Halktv'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, bugünkü yazısında İslami Büyük Doğu Akıncılar / Cephesi (İBDA/C) üyesi olan ve bombalı ile silahlı eylemler gerçekleştiren 4 kişinin, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işe alındığını aktardı.
İBB’ye yönelik terör suçlamasıyla başlatılan soruşturmalarda tespit edilen 4 İBDA/C üyesinin işine son verildi.
İsmail Saymaz, konunun ayrıntılarını şöyle aktardı:
“İBDA/C'nin dört kişilik eylem hücresi 31 Ocak 2000'de yılbaşına çeyrek saat kala İstiklal Caddesi'ne bomba bıraktı.
Hücre 2001 yılında Sarıyer'de limuzinin altına, gece kulübünün bahçesine ve birahane masasına, Fatih'te bir ATM'ye ve Mc Donalds'ın önüne, Eminönü'nde Türkiye Diyanet Vakfı'na ve bir otel girişine, Ortaköy'de telefoncuya ve Beşiktaş'a Doğan Müzik'e bomba attı.
Neyse ki can kaybı yaşanmadı.
H.K örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay, yedi bombalı saldırıya karışmaktan 3 yıl 9 ay olmak üzere 10 yıl hapis cezası; beş saldırıya katılan R.A. ise 8 yıl 4 ay ceza aldı.
Sanıklar 29 Aralık 2001'den 19 Haziran 2006'ya kadar tutuklu kaldı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi 2010'da cezayı onadı.
Aynı davadan ceza alan, aynı cezaevinde yatan H.K. ve R.A. şu kaderin işine bakın ki aynı yıl İBB'de işe girdi. R.A. 12 Temmuz 2018'de, H.K. ise 1 Aralık 2018'de...
İBB, iki arkadaşı geçen günlerde işten çıkardı.
Metris Cezaevi isyanına katılmış
Araştırmasını derinleştiren İBB belediyede iki İBDA/C'linin daha çalıştığını belirledi. İBB'ye 20 Kasım 2018'de giren ve Ağaç A.Ş.'de usta olarak çalışan H.Y.'nin ürkütücü bir sabıka dökümü var.
H.K., 27 Ekim 1996'da Gebze'deki Atatürkçü Düşünce Derneği'ne bomba koymaktan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve 1.4 milyon TL para cezası aldı. Bu cezası 2003'te kesinleşti.
Ayrıca H.Y., 199219931996 yıllarında İBDA/C'ye üye olmak ve bomba koymaktan İstanbul 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandı.
Dava 2002 yılında bitti.
İBDA/C'ye üyelikten 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Kamu hizmetlerinden yasaklandı.
Tutuklanan H.Y., İBDA/C'nin lideri Salih Mirzabeyoğlu ve örgütün önde gelenleriyle Metris Cezaevi'nde yattı. Metris'te 25 Ocak 2000'de koğuşlarda arama yapmak isteyen jandarmalarla İBDA/C'liler çatıştı. İsyana ilişkin olarak Mirzabeyoğlu ve H.Y.'nin de aralarında olduğu 52 İBDA/C'li yargılandı. H.Y.'ye ayaklanma suçundan 1 yıl 8 ay, yangın çıkarmaktan 1 yıl 8 ay daha ceza verildi.
H.Y. de 4 Nisan 2022'de işten atıldı. Özel güvenlik görevlisi olan ve örgüt üyeliğinden yargılanan Y.E.'nin de işine son verildi.”
Bakanlık'tan 'Çanakkale Köprüsü'nde kamu zararı' haberlerine ilişkin açıklama38 izlenme
İşte Berat Albayrak'ın istifa kararı vermesinin sebebi!57 izlenme
'Verin yetkiyi, görün etkiyi' dediler, milleti perişan ettiler: Başkanlık sistemi memuru, emekliyi ve işçiyi aç bıraktı24 izlenme
Usta Gazeteci Uğur Dündar Ali Erbaş'ın FETÖ'cü Adil Öksüz'le ilişkisini ortaya çıkardı!140 izlenme
AKP'li eski vekil Özdağ: Erdoğan'a destek verdiğim için halktan özür diliyorum129 izlenme
Gözaltına alınmayan Suudi turist ülkesine döndü çarptığı dans hocası aylardır ayağa bile kalkamıyor!28 izlenme
Dilan Polat'ın kayınvalidesi Şükran Polat'tan 'Sizlere oy veren ellerimiz kırılaydı' paylaşımı21 izlenme
Elon Musk’tan Trump’ın Sosyal Medya Platformu Truth Social’a İsim Önerisi: Trumpet33 izlenme
Herkes bu başkanı konuşuyor! CHP'li belediye başkanı 14 milyon 600 bin lira borcu olan belediyenin borcunu 3.5 ayda bakın ne kadara düşürdü!
Özgür Demirtaş'tan bakanlığın 'GES' duyurusuna tepki: "İşe yaramaz, zaman kaybı..."
Müzik yasağında yeni gelişme! "Bakan Ersoy'la görüştüm müzik kısıtlaması kalkacak"
Erdoğan'ın da katıldığı törende yeni mezun teğmenlerden ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı!