Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı direniş devam ediyor.
Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Eyleme geçen İkizköylü vatandaşlar da jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğruyor.
SU TANKERİNE İZİN VERİLMEDİ
Sosyal medyada yayılan videolara göre, kamp alanındaki köylülerin, vatandaşların temizlik için kullandıkları su tankeri alandan içeri alınmadı. Tuvalet için kullanılan su da kesildi.
Jandarma Komutanı kullanılan suya hijyen testi yapılacağını söyledi. Günlerdir zor şartlarda nöbet tuttuklarını ve sağlık yönünden titiz davranılmadığını anımsatan yaşam savunucuları "Tankerimizi istiyoruz" sloganları attı.

OTURMA EYLEMİ
Jandarma komutanının söz konusu testin yarım saat içinde yapılacağını söylemesi üzerine alanın girişine kurulan barikatın önünde oturma eylemi başladı.
EYLEM SONUÇ VERDİ
Su tankerinin içeri alınması için yaptığı eylem sonuç verdi ve su tankeri alana alındı. Alana girmesi engellenen kullanım suyunu taşıyan tanker alkışlar eşliğinde kampın içine girdi. Tankerin içindeki suyun hijyen testine tabi tutulması için numune alındı.
VALİLİK BİTTİ DEMİŞTİ AMA KIYIM SÜRÜYOR
Valilik en son “İşlemler için 24 Temmuz 2023’te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir” demişti. Ama bölgede doğa kıyımı sürüyor.
Yeniçağ
Velilerinden 'teknoloji etkinliği' diye izin alınan öğrenciler AKP'nin 'İlk Oyum Erdoğan'a' programına götürüldü!31 izlenme
CHP'li belediyenin spor salonlarına Kaymakamlık el koydu!86 izlenme
İzmir Valisi’nden ‘Defol Alevi’ yazısına ilişkin skandal açıklama: Mezhepsel bir durum yok!92 izlenme
Cansız bedeni bulunan Rojin’in babasına neden 18 saat sonra haber verildi?26 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan gençlere yeni video: "Mustafa Kemal Atatürk"33 izlenme
Sokak röportajında hilafet tartışması gündem oldu: ‘12 şehit verdiğimiz günün akşamı TRT’de neden eğlence programı yaptı?’35 izlenme
‘Cumhuriyet ikramiyesi en az 10 bin lira olmalı’32 izlenme
Makamda kısır partisi!181 izlenme
İsrail ile ilgili kritik Türkiye iddiası: "Ticaret tüm hızıyla devam ediyor"
Öz kızına cinsel istismarda bulunan babaya 19 yıl 3 ay hapis cezası verildi!
Ekrem İmamoğlu'ndan, Bakan Karaismailoğlu’na: 'Emek hırsızlığını sayın bakan bilir'
2022'de 4 milyon 330 bin hane sosyal yardım aldı