Akaryakıt fiyatlarında yaşanan büyük artış yüksek enflasyon koşullarında yaşayan milyonların yaşamını etkilemeye devam ediyor. İran'a yönelik ABD ve İsrail'in saldırıları ile ivmenin yukarı döndüğü akaryakıt tabelası adeta alev almış durumda. Savaş bir ayı geride bırakırken milyonlar her yeni güne zam haberiyle uyanıyor.
Son olarak bugün motorine 2 lira 52 kuruş zam geldi. Ülkenin doğusundaki illerde motorinin litresi 80 liranın üzerine çıktı. Bir depoyu doldurmanın maliyeti ise 4 bin lirayı buldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 1 Nisan 2026 itibarıyla akaryakıt istasyonlarındaki tabelaların değiştiğini anımsattı ve "CB Erdoğan'a dördüncü çağrım" diyerek halkı zamlara karşı korumaya çağırdı.
Motorin fiyatlarındaki durdurulamaz yükselişin halkın üzerine devasa bir yük bindirdiğini ifade eden Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı çağrıda "Acil tedbir alınmalı" dedi.

Yavuzyılmaz, motorin fiyatlarının kontrol altına alınabilmesi için 23 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sundukları kanun teklifini hatırlattı. Teklifin, akaryakıttaki KDV oranının 31 Aralık 2026 tarihine kadar yüzde 1’e indirilmesini öngördüğünü belirten Yavuzyılmaz, şu uyarıda bulundu:
"Acilen Cumhurbaşkanı ya da Meclis Kararı’yla akaryakıttaki KDV %1’e indirilmelidir! Aksi takdirde dünyadaki tüm fiyat artışları doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak. İğneden ipliğe her şeye zam gelecek."
Yavuzyılmaz, motorin fiyatını oluşturan kalemleri tek tek açıklayarak vergi yüküne dikkat çekti. Paylaşılan verilere göre 77,40 TL'lik fiyatın dökümü şöyle:
| Kalem Adı | Tutarı (TL) |
| Rafineri Satış Fiyatı | 56,30 TL |
| Dağıtıcı, Bayi, Nakliye Brüt Kâr | 7,87 TL |
| Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Gelir Payı | 0,05 TL |
| Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) | 0 TL |
| KDV 1 (Rafineri çıkışı üzerinden) | 11,26 TL |
| KDV 2 (Kâr marjı üzerinden) | 1,96 TL |
| TOPLAM VERGİ TUTARI | 13,22 TL |

Motorin fiyatındaki artışın sadece araç sahiplerini değil, tüm halkı etkileyeceğini vurgulayan Yavuzyılmaz, "Motorin zammı demek; otomobil, kamyon, tır, traktör, otobüs kullananlara, nakliye, ulaştırma, tarım sektörüne ve gıda ürünlerine zam demektir" ifadelerini kullandı.
Tedbir alınmadığı takdirde zamların domino etkisi yaratarak halkın sırtına bineceğini dile getirdi.
On binler Güvenpark'a sığmadı! CHP Lideri Özgür Özel'den tarihi miting! "Ant olsun ki vazgeçmeyeceğim"23 izlenme
Kamuya devredilene kadar yapımcı firmalara köprülerden müthiş kâr: 10.7 milyar dolar!105 izlenme
Bakan Soylu: Mersin'deki hain saldırıda ABD'de, bizden kullanılan silahların seri numarasını istedi39 izlenme
Gıda fiyatlarında rekor artış36 izlenme
Hüda-Par Narin’in köyünde başsağlığına gitti, cinayeti dış güçlere bağladı! “Bunlar Avrupa’nın, Amerika’nın, İsrail’in kültürü”86 izlenme
Narin cinayeti Miraç dosyasını raftan indirdi! Kayıp çocuktan ilk iz...37 izlenme
Tayfun Kahraman'ın kızı yaklaşık 4 yıldır babasına hasret... Vera’nın nasıl ağladığını görmeliydiniz18 izlenme
AKP’li Seval öğretmenin jet yükselişi21 izlenme