Akaryakıt fiyatlarında yaşanan büyük artış yüksek enflasyon koşullarında yaşayan milyonların yaşamını etkilemeye devam ediyor. İran'a yönelik ABD ve İsrail'in saldırıları ile ivmenin yukarı döndüğü akaryakıt tabelası adeta alev almış durumda. Savaş bir ayı geride bırakırken milyonlar her yeni güne zam haberiyle uyanıyor.
Son olarak bugün motorine 2 lira 52 kuruş zam geldi. Ülkenin doğusundaki illerde motorinin litresi 80 liranın üzerine çıktı. Bir depoyu doldurmanın maliyeti ise 4 bin lirayı buldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 1 Nisan 2026 itibarıyla akaryakıt istasyonlarındaki tabelaların değiştiğini anımsattı ve "CB Erdoğan'a dördüncü çağrım" diyerek halkı zamlara karşı korumaya çağırdı.
Motorin fiyatlarındaki durdurulamaz yükselişin halkın üzerine devasa bir yük bindirdiğini ifade eden Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı çağrıda "Acil tedbir alınmalı" dedi.

Yavuzyılmaz, motorin fiyatlarının kontrol altına alınabilmesi için 23 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sundukları kanun teklifini hatırlattı. Teklifin, akaryakıttaki KDV oranının 31 Aralık 2026 tarihine kadar yüzde 1’e indirilmesini öngördüğünü belirten Yavuzyılmaz, şu uyarıda bulundu:
"Acilen Cumhurbaşkanı ya da Meclis Kararı’yla akaryakıttaki KDV %1’e indirilmelidir! Aksi takdirde dünyadaki tüm fiyat artışları doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak. İğneden ipliğe her şeye zam gelecek."
Yavuzyılmaz, motorin fiyatını oluşturan kalemleri tek tek açıklayarak vergi yüküne dikkat çekti. Paylaşılan verilere göre 77,40 TL'lik fiyatın dökümü şöyle:
| Kalem Adı | Tutarı (TL) |
| Rafineri Satış Fiyatı | 56,30 TL |
| Dağıtıcı, Bayi, Nakliye Brüt Kâr | 7,87 TL |
| Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Gelir Payı | 0,05 TL |
| Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) | 0 TL |
| KDV 1 (Rafineri çıkışı üzerinden) | 11,26 TL |
| KDV 2 (Kâr marjı üzerinden) | 1,96 TL |
| TOPLAM VERGİ TUTARI | 13,22 TL |

Motorin fiyatındaki artışın sadece araç sahiplerini değil, tüm halkı etkileyeceğini vurgulayan Yavuzyılmaz, "Motorin zammı demek; otomobil, kamyon, tır, traktör, otobüs kullananlara, nakliye, ulaştırma, tarım sektörüne ve gıda ürünlerine zam demektir" ifadelerini kullandı.
Tedbir alınmadığı takdirde zamların domino etkisi yaratarak halkın sırtına bineceğini dile getirdi.
1920 öğrenci ile 23 Nisan'a özel kutlama! 1920 öğrenci senkronize bir şekilde ‘Kasap' havası oynadı38 izlenme
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK 'Milletin malını çalanın cenaze namazını Peygamberimiz kılmadı !'1287 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Süleyman Soylu'nun tweetine gelen yanıtlar sosyal medyayı salladı!66 izlenme
Murat Çalık'tan cezaevinde ailesiyle fotoğraf: "Kavuşacağız, yine buluşacağız"17 izlenme
Türk vatandaşı ilacı limitli alırken Suriyelilere limitsiz!171 izlenme
Antalya'da 2 bin yabancı uyruklu kayıt dışı emlakçılık yapıyor! Yüzde 10-15 komisyon alıp vergi ödemiyorlar24 izlenme
20 yıldır AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir şahıs: "Hükümetin istifa etmesini istiyoruz. Öleceğimi bilsem yine oy vermem!"37 izlenme
Yeni Bakan Nureddin Nebati: "Kuvvetli cv, çift maaaş, Gülen'le fotoğraf, daha neler neler...!"85 izlenme
İzmir’de 100. yıl coşkusu: Tarkan’ın yeni sahnesi hazırlandı
Önce “Filistin’e savaşmaya gider misiniz?“ sorusuna “Savaşırız” dedi, muhabirin “Bilgilerinizi alsak üç gün içinde sizi…” demesiyle anında kıvırdı "Şu an rahatsızım"
Cumhurbaşkanı kararıyla ertelenen Bekaert grevinde işçiler kazandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıladı: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 114.653'e, toplam vefat sayısı ise 2.992'ye yükseldi!