Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında hayatını kaybetmişti. İnançer, 5 Eylül günü AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze törenin ardından toprağa verilmişti. İnançer hayatını kaybedince yerine kimin geleceği merak konusuydu.
İnsicam dergisinin genel yayın yönetmeni Mustafa Özel, tarikatının yeni postnişinin Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan olduğunu duyurdu.
17 yaşından beri Cerrahi tarikatına mensup olan Özhan, İnançer’in olmadığı günlerde meşkleri yönetiyordu. İnançer ile 17 yaşındayken Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde tanıştığını söyleyen Ahmet Özhan bir röportajında, ilk andan itibaren ‘Hakk'a göçeceği zamana kadar’ hiç ayrılmadıklarını ifade etmişti.
26 Ağustos 1950'de Şanlıurfa'da doğan Ahmet Özhan, 1960'lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamladı. Özhan'ın ilk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosu'nda oldu. Özhan 1970'li ve 1980'li yılların popüler Türk müziği yorumcusu olarak tanındı. İlerleyen yıllarda plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında solist ve sunucu olarak görev aldı. Birçok 45'lik, plak, kaset ve CD çalışmaları bulunan Ahmet Özhan, popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80'li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmalarına yöneldi.
19811991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu'nda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer aldı. 1998 yılında “devlet sanatçısı” ünvânı alan Özhan, Mevlâna'yı anmak için Konya'da düzenlenen Şebi Aruz törenlerinede konuk sanatçı olarak katılIyor.
Gerçek Gündem
Anket: Gençler açık ara CHP'yi destekliyor, 'Erdoğan'a oy vermem' diyenler öne çıkıyor; AKP'li ailelerin çocuklarında büyük kopuş!57 izlenme
İsrail Lübnan'ı vuruyor: Hizbullah'tan 320 füzeyle intikam saldırısı23 izlenme
Türkiye'ye 'Irak petrolü' cezasında ayrıntılar ortaya çıktı: "Irak petrolünden şirketler kazandı, tazminatı devlet ödedi"35 izlenme
Suriye için yapılması gereken Atatürk'ün satırlarında gizli888 izlenme
Sedat Peker açıklamıştı: Emniyet'in raporundaki gerçek!48 izlenme
Ezan provokasyonuna yandaş sendika da dahil oldu!57 izlenme
Erdoğan, sığınmacıları 'göndermeyeceğiz' dedi vatandaş bu sözlere çok sert tepki verdi: "Misafirlik de bir yere kadar!"45 izlenme
Masaya kimseyi oturtmuyorlar: Milli Eğitim'in ballı ihalesini AKP ilçe yöneticisi kaptı!29 izlenme
Para cezasında 850 milyar TL'lik rekor
Antalya'da yaşayan "Sezer Nina" evindeki eşyaları 10'uncu kattan aşağı fırlattı.
Rus saldırılarından ağır zarar gören Mariupol'de siviller çatışmaların ortasında şehri terk etmeye çalışıyor!
İmamoğlu'ndan avukatlara gözaltı tepkisi: "Yeter artık!"