İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyeleri darp edilerek gözaltına alınması sonra gelen tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı, İsrail’e yönelik ihracatı kısıtlama kararı aldı. Kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor. Bugünden itibaren geçerli olan kısıtlamanın İsrail’in Gazze’de ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar devam edeceği belirtildi.
İsrail’le ticaret Gazze’ye yönelik saldırılar başladığından beri gündemden düşmezken, hükümet başta bu ticareti reddediyordu. Hatta AKP’ye yakın İslamcı çizgideki Yeni Akit gazetesi 8 Nisan’da ‘İsrail’le ticaret koca bir yalan’ manşetini attı.
İsrail’le ticareti sürekli gündeme getiren gazeteci Metin Cihan karara “Tam 6 aydır, bin bir yalan dolanla, itiraz edene saldırıyla, hedef saptırmayla, yönetici siyasetçiler dahil ceplerini doldurdular. sonunda adım atıldı. uygulamayı, sonuçlarını ve varsa arka plandaki başka hesapları, takipte olacağım. listeye bakın lütfen neler gönderiyormuşuz” diye tepki gösterdi.
Siyasiler de karara sosyal medyada tepki gösterdi. O tepkiler şu şekilde:








Kaynak: TELE1
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a kredi yanıtı158 izlenme
AKP’li belediyeden son 4 ayda suya ikinci zam!43 izlenme
Masada Diyanet ve TÜİK de var: Doğurganlığı artırmak için toplandılar!30 izlenme
Trump İran saldırısının bilançosunu açıkladı21 izlenme
İsrail İran'a 9. dalga saldırıyı başlattı: Tahran ve Beyrut'tan dumanlar yükseliyor26 izlenme
Erdoğan “giderlerse gitsinler” demişti, Türk doktorlar Fransız medyasına konuştu68 izlenme
Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, AKP'nin eski milletvekili ve kurucu üyesi olduğu ortaya çıktı!59 izlenme
Diyanet'in 'eskort' skandalı büyüyor: Yeni detaylar ortaya çıktı30 izlenme
Köroğlu heykeli AKP'li eski belediye başkanına benzetilerek yaptırılmış!
Fındık alım fiyatına isyan eden vatandaş: "Gelsin Cumhurbaşkanı fındığımızı toplasın"
Bir iddia daha çürütüldü: İBB'de işe alındığı iddia edildi üniversite öğrencisi çıktı
İsrail-İran gerilimi büyüyor: Hayfa’ya füze, Tahran’da patlama sesleri