Savcılık, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in adının geçtiği soruşturmalardan biriyle ilgili olarak kararını verdi.
Hatırlanacağı üzere Özer, 30 Ekim 2024'te 'kent uzlaşısı' soruşturması kapsamında cezaevine göndermişti. Temmuz 2025'te bu dosyadan tahliye edilmiş, ancak tutukluluğu bu kez de 'Aziz İhsan Aktaş' soruşturması nedeniyle devam etmişti.
Özer'le birlikte 12 kişi hakkında ayrıca 'rüşvet' iddiasıyla soruşturma yürütülüyordu.
Savcılık, bu suçlama için takipsizlik kararı verdi, gerekçe olarak 'yeterli delil bulunamamasını' gösterdi:
"Şüpheli Aziz İhsan Aktaş'ın kendisine ait Bilginay firmasının Esenyurt Belediyesi'nde 2024 yılında aldığı ihalede ihale sürecinde görevli memurlar, başkan ve başkan yardımcılarına rüşvet verdiği iddia edilmiştir. Şüpheliler alınan savunmalarında suçlamaları kabul etmediklerini beyan etmiştir.
Soruşturma kapsamında atılı suçu işlediklerine dair dava açmaya yeterli delil elde edilememiş, iddialar soyut nitelikte kalmıştır.
Bu nedenle; şüpheli hakkında yüklenen suçtan kovuşturmaya yer olmadığına, CMK'nun 172/1 maddesi uyarınca karar örneğinin şüphelilere/müfafiilerine tebliğine, evrak içerisinde bulunan sanık karar takip formunun doldurulmasına ve bir suretinin 5320 Sayılı Kanunun 16/1 maddesi uyarınca ilgili kolluk birimine gönderilmesine karar verildi."
Öte yandan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi bugün itibariyle 'Aziz İhsan Aktaş' iddianamesinin kabulüne karar verdi.
Burada Özer'in iki farklı fiilden "ihaleye fesat karıştırma" ve iki farklı fiilden "özel belgede sahtecilik" suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
NEFES
Bebek Sahili’nde cinsel ilişkiye giren kadın hakkında yeni karar90 izlenme
Piyasa dolandırıcılığıyla suçlanan 33 gazeteci ve ekonomiste beraat!67 izlenme
Et ve Süt Kurumu'nun son beş yılda 2 milyar lira zarar ettiği ortaya çıktı!23 izlenme
AKP'li vekiller arasında kavga! "Kutlu dava sizi çarpacak"32 izlenme
Gazeteci Sedef Kabaş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi43 izlenme
Baraj için 'Atatürk evi'ni yıktılar ! Tarihi de hatırasını da yok ettiler !156 izlenme
Keyfiliğin ve liyakatsizliğin en açık örneği yaşandı: Norm fazlası ilan edilen öğretmenlerin yerine eşini atadı21 izlenme
Erdoğan, Milli irade ile araya böyle mesafe koydu!252 izlenme
Sinan Ateş cinayeti davasında flaş tahliye kararı!
Erdoğan: "Affedersiniz rakının, viskinin, biranın, şarabın fiyatını dert ediyorlar"
"Sağlık'ta Devrim" dedikleri işte bu: "Ben 23 aydır ablamı ameliyat ettiremiyorum. Yok, gücümüz yok. Özele götürsen 300-350 bin lira para istiyorlar. Biz ne yapacağız? Ölsün mü benim ablam?
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.143 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.381.736’ya, can kaybı da 49.293’e yükseldi!