Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında kara para aklama ve kaçakçılık iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.
Karar, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçen hafta alındı. Ahlatcı'nın birkaç gün önce önceden planlanmış bir iş görüşmesi için yurt dışına çıktığı, yasağın ise o sırada konulduğu belirtiliyor. Yani şu an yurt dışında bulunuyor ve dönüşünde yasağa tabi olacak. Soruşturmanın temelinde altın ihracatı ve ilgili işlemlerin yer aldığı öğrenildi.
Ahmet Ahlatcı gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada “Ben de yeni öğrendim. Kara parayla işimiz olmaz. Kapalıçarşı’da ayaklı borsayı faturalandıran adamım. Bir yanlışlık var. Eminim bu karar en kısa zamanda kaldırılacaktır” dedi.
Gazete Can Özçelik'e yaptığı açıklamada ise Ahlatcı “43 yıldır kuyumculuk yapıyorum. 23 kişilik bir kaçakçılık soruşturması varmış. Adımızı karıştırmışlar, ben de yeni öğrendim. Ama bir yanlışlık olduğunu anlattık, yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için başvuru yaptık, kaldırılacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.
Konuyla ilgili olarak Ahlatcı Holding de yazılı bir basın açıklaması yaptı. Metinde şu ifadeler yer aldı:
"Ahlatcı Holding ve yöneticilerine ilişkin bazı iddiaların kamuoyuna yansıtıldığı görülmektedir. Özellikle sosyal medya hesaplarında paylaşılan söz konusu haberlerde dile getirilen kara para ve kaçakçılık soruşturması iddialarıyla kurumlarımızın ve özellikle Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ahlatcı’nın yakından uzaktan herhangi bir ilgisi ve ilişkisi yoktur. Bu çerçevede açık ve net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; söz konusu paylaşımlar asılsızdır, dayanaktan yoksundur ve gerçeği yansıtmamaktadır.
Ahlatcı Holding, kuruluşundan bu yana tüm faaliyetlerini Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, uluslararası ticaret kurallarına ve sektör regülasyonlarına tam uyum içerisinde sürdürmektedir. Bu kapsamda bilinmesi gereken en önemli gerçek şudur ki; Kapalıçarşı piyasasındaki kayıt dışı ekonomiyi faturalandırarak kayıt altına alan kişi Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Ahlatcı’dır.
Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda; şeffaflık, hesap verebilirlik, etik iş yapma anlayışı ve sürdürülebilirlik ilkeleri temel önceliğimizdir. Güçlü iç denetim, uyum ve risk yönetimi mekanizmalarımız ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde işletilmektedir.
Ahlatcı Holding, Anadolu’nun köklü ticaret kültüründen beslenen dürüstlük ve güven anlayışını kurumsal yapısının merkezine yerleştirmiştir. Üretim, yatırım, ihracat ve istihdam yoluyla ülke ekonomisine katkı sunan kalıcı ve sorumlu bir yatırımcı olarak faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir.
Gerçek dışı ve spekülatif içeriklere karşı hukuki haklarımız saklıdır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına gerekli tüm adımlar atılacaktır.
Ahlatcı Holding, dün olduğu gibi bugün de etik, şeffaf ve hukuka uygun iş yapma anlayışından taviz vermeden yoluna devam etmektedir."
NEFES
İmza kampanyası başlattılar: "Alkoldeki fahiş vergi, yaşam tarzı müdahalesidir"36 izlenme
Interpol'ün aradığı uyuşturucu baronları Türkiye'de yakalandı20 izlenme
AKP Genel Merkez yöneticisi ihaleyi kaptı!72 izlenme
Kanada, Türkiye’ye ihracatı durdurdu!73 izlenme
Batı Karadeniz sele teslim: Kastamonu'nun 8 ilçesi sular altında69 izlenme
1 Ocak'tan itibaren Suriyelilere de ücretli olacak14 izlenme
Bayrama-mutlu-giren-yok18 izlenme
Türkiye pasaportu giderek ucuzluyor... Yabancıya vatandaşlık 1 milyondan 300 bin dolara iniyor219 izlenme
Milyonlarca çalışana hayal kırıklığı: Asgari ücrette ikinci toplantı bitti hala rakam konuşulmadı!
Vatandaş kiralık ev bulamazken Türkiye'deki konutları kapmak için koşa koşa geldiler
Mutfak tüpüne bir zam daha geldi!
RTÜK yine ceza yağdırdı: Halk TV, Show TV, Tele 1 ve FOX TV