AHBAP Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında yeni iddialar gündeme geldi. Soruşturmada tutuklandığı belirtilen yapımcı Aytaç Ağdağ ile dernek kurucusu Haluk Levent arasındaki geçmiş iş ilişkileri ve AHBAP'tan Ağdağ'ın şirketine aktarıldığı öne sürülen 70 milyon liralık para trafiği mercek altına alındı.
Haluk Levent ile Aytaç Ağdağ'ın geçmişte müzik sektöründe birlikte çalıştığı, konser organizasyonları gerçekleştirdiği ve iş birliklerinin daha sonra sinema sektörüne uzandığı belirtiliyor. Ağdağ'ın yapımcılığını üstlendiği Cem Karaca'nın Gözyaşları filminde Haluk Levent de rol aldı.
Soruşturmayla ilgili kamuoyuna yansıyan iddialarda, AHBAP ile Ağdağ'ın şirketi arasında yaklaşık 70 milyon liralık para transferi gerçekleştiği öne sürülüyor. Söz konusu paranın hangi amaçla kullanıldığı ve dernek bağışlarıyla bağlantısının bulunup bulunmadığı ise soruşturma kapsamında yanıtı aranan sorular arasında.
Dosyayla ilgili tartışmaların bir diğer başlığını ise Karadağ'daki gayrimenkul iddiaları oluşturuyor. Cem Karaca'nın Gözyaşları filminde Cem Karaca'yı canlandıran İsmail Hacıoğlu'nun Karadağ'ın Kotor bölgesinde gayrimenkul edindiği yönündeki iddialar gündeme taşındı.
Bu gayrimenkulün Aytaç Ağdağ ile bağlantısı olup olmadığı ve satın alma işleminin hangi kaynakla gerçekleştirildiği konusunda çeşitli soru işaretleri ortaya atılıyor. Ancak mevcut iddialar, söz konusu gayrimenkul ile AHBAP bağışları arasında doğrudan bir bağlantı bulunduğunu tek başına kanıtlamıyor.
Soruşturmanın önemli başlıklarından biri, AHBAP üzerinden gerçekleştiği öne sürülen para transferlerinin hangi amaçlarla yapıldığı. İddia edilen 70 milyon liralık hareketin sinema projeleri, şirket faaliyetleri veya başka yatırımlarla bağlantısının bulunup bulunmadığı mali incelemeler sonucunda netleşecek.
Öte yandan Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi de daha önce hukuki tartışmalarla gündeme gelmişti. Filmde Cem Karaca'yı İsmail Hacıoğlu canlandırırken, yapımcılar arasında Aytaç Ağdağ'ın şirketi de yer alıyor.
AHBAP soruşturmasında gündeme gelen para transferleri, sinema projeleri ve Karadağ'daki gayrimenkul iddiaları arasındaki bağlantının bulunup bulunmadığı ise resmi soruşturma ve yargı sürecinin sonuçlarıyla ortaya çıkacak. Bu aşamada söz konusu iddiaların kesinleşmiş yargı kararıyla doğrulanmadığı da dikkate alınmalı.
NEFES
İktidar holdinge holding taşerona eziyeti vatandaşa30 izlenme
Bıçaklı saldırıya uğrayan doktor bir daha ameliyat yapamayacak!78 izlenme
Hasret Gültekin'in heykeline çirkin saldırı!81 izlenme
Erdoğan'ın yıllar önceki "Paranın itibarı milletin itibarıdır" paylaşımı gündem oldu!111 izlenme
Öğretmenden şoke eden sözler 'Ben devletim, istediğimden para alırım, sen kimsin'1415 izlenme
Seçmenleri isyan ettiren karar: Seçime kadar Hatay'a uçuş yok!64 izlenme
AKP ve MHP orman yangınlarının araştırılmasını kabul etmedi!103 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Türkiye’den üç ülkeye daha hibe!72 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin "şatafatlı" lüks makam katı ve odaları! "Milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar"
Bilirkişinin 'Meslek odalarına kaydı yok' iddiası
Emekliler bir kez daha hükümete seslendi: "Hediye ettiğiniz yıl, utanç yılı, kâbus yılı sefalet yılı oldu"
Cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina'nın babaannesinden kan donduran ifadeler