Seçim anketleri sıcak siyaset gündeminde merak konusu oluyor. Aylık araştırmalarda ise ana muhalefet partisi ve geçen yerel seçimlerde birinci çıkan CHP zirvedeki yerini koruduğu görülüyor. GÜNDEMAR Araştırma, 2026 Ağustos tarihlerinde 60 ilden 2 bin 225 katılımcı ile bir anket çalışması gerçekleştirdi. “Türkiye Gündemi” araştırmasında seçmenlere, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Kararsızlar, fikrim yok diyenler ve protesto oylar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuç dikkat çekti. Buna göre CHP’nin oy oranı yüzde 35,42 olarak kaydedilirken, AK Parti yüzde 30,18 ile ikinci sırada yer aldı.

Ankette DEM Parti’nin oranı yüzde 8,26; Zafer Partisi’nin oranı yüzde 6,57; MHP’nin oranı yüzde 6,32; İYİ Parti’nin oranı yüzde 4,13; Yeniden Refah Partisi’nin oranı yüzde 3,34 düzeyinde ölçüldü. Diğer partiler yüzde 2,64’lük toplam oy alırken, Anahtar Parti yüzde 1,62 ve Türkiye İşçi Partisi yüzde 1,53 seviyesinde kaydedildi.
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur senaryolarında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sık sık ismi öne çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel karşısında güçlü çıkamadı.
Ekrem İmamoğlu: %55,29 – Recep Tayyip Erdoğan: %44,71
Mansur Yavaş: %58,78 – Recep Tayyip Erdoğan: %41,22
Özgür Özel: %51,54 – Recep Tayyip Erdoğan: %48,46
Bu sonuçlarla Erdoğan’ın üç ayrı aday karşısında da kaybettiği görüldü.
Erdoğan, bakanlar ve vekillere '1 aylık maaşınızı fona aktarın' çağrısı!219 izlenme
Sosyal medya yasası oylanırken neden ABD'ye gitti? Kılıçdaroğlu ardı ardına mesajlarla yanıt verdi.50 izlenme
Millete karşı yeni provokasyon! "Sokağa çıkmayı düşünür müsünüz?"340 izlenme
Tebrik çiçeklerini sattı parayı okula bağışladı126 izlenme
"Hayır'cıların karıları ve kızları 'evet'çilere helaldir" diyene değil haberini yapana ceza!52 izlenme
Gemlik Belediye Meclisi'nde tansiyon yükseldi: AKP, MHP ve CHP'li üyeler arasında pankart gerginliği!41 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: İkisi Emniyet Müdürü üç kişi açığa alındı49 izlenme
Genelkurmay Başkanı ile Bakan maket taşıdı, Erdoğan konuştu36 izlenme
İşte skandal kararın gerekçesi! "Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı'ya şantaj yaptı; öldürme 'canavarca hisle' değildi"
Hükümetten zamlara enflasyon ayarı!
Cinsel istismardan tutuklanan Kur'an Kursu yöneticisi: 'Bir kez yanağından öptüm'
Yüksek kiralar göçe zorladı: Memurlar ve turizm çalışanları Antalya’yı terk ediyor