Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Elazığ da etkilendi. Depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında 4 bin 636 binanın ağır hasarlı olduğu tespit edildi.
Bu binaların yıkımı için süreç başlarken ilde birçok noktada ağır hasarlı binaların arasına semt pazarları kurulması ise tehlike yaratıyor.
Hergün yüzlerce pazarcının olduğu binlerce vatandaşın alışveriş yaptığı semt pazarlarına AKP'li Elazığ Belediyesinin izin vermesi ve herhangi bir önlem almaması tepki çekti.

AĞIR HASARLI BİNA ÖNLERİNDE PAZAR KURULUYOR
Depremde ağır hasar alan mahallerden biri olan Akpınar Mahallesi’nde ağır hasar almış 78 katlı binaların önlerine hafta sonu kurulan semt pazarlarında binlerce vatandaş canını tehlikeye atarak alışveriş yaparken hasarlı binalarda herhangi bir tedbir almaması dikkat çekti. Binlerce kişinin alışveriş yaptığı pazar, tehlikeye rağmen açık kaldı.

“HASARLI BİNALARIN YIKILMASINI BEKLİYORUZ”
Semt pazarlarının kurulmasıyla ilgili yetkililerle görüştüklerini belirten Elazığ Pazarcılar Derneği Başkanı İlhan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
*Kentte birçok ağır hasarlı bina var ve maalesef bu ağır hasarlı binaların olduğu yerlerde pazarlar kuruluyor. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yaptık konuyu Valimizle ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüzle görüştük ve dün gerekli tedbirlerimizi aldık.
*Ağır hasarlı bu binaların yıkılmasını bekliyoruz. Ağır hasarlı binaların önünde pazar kurmayacağız. Herhalde Elazığ'da yıkım makinası yok diye bu binalar yıkılmıyor diye düşünüyorum inşallah önümüzdeki ay bu binalar yıkılacak.
*Bu süreci TOKİ bölgesinin olduğu yerler olan Çatalçeşme, Bizmişen, Yemişlik bölgelerine pazarlarımızı açacağız.
Sözcü
Trabzonlu emekli açtı ağzını yumdu gözünü: "Bir kilo meyve alamıyorum, bize dilenci parası verdi"22 izlenme
İzleyecekleriniz, Kamu Spotu okuyan oyuncuların, kameranın kayıtta olduğundan habersiz olarak verdikleri gerçek tepkilerdir...906 izlenme
Çocukken trafik kazasında engelli kalmıştı, yıllar sonra yine bir trafik kazasında hayatını kaybetti44 izlenme
ŞOK İDDİA! İnce'ye bağış yaptı, para kasıtlı olarak Erdoğan'ın hesabına gönderildi!990 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak iddia! Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu, arşivini getirecek!16 izlenme
Sedat Peker paylaşımlara devam etti: SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu iddiaları şok etkisi yaratacak!68 izlenme
İnşaat şirketi rayları deldi, Mecidiyeköy-İstanbul Havalimanı metrosunda faciadan dönüldü45 izlenme
Yahu Türkiye'de zam konusu yok yooook !479 izlenme
15 Temmuz gazileri isyan etti: Pavyonda çalışmak zorunda olan gaziler var
Hukukçular YSK’ye seslendi: Mazbata bir an önce verilmeli
"Başkanlık gelecek ekonomi uçacak" dediler, Türk lirası uçurumdan düştü! Değer kaybında dünya birincisi olan TL farkı giderek açıyor!
İBB Cem Küçük'ün iddialarını çürüttü: "Tutanakları paylaşmaya davet ediyoruz"