Home
20 Kasım 2022 ( 46 izlenme )
Reklamlar

AFAD’ın giyim yardımı bakın kime gitti? “Propaganda aracına dönüştürüldü”


İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD’ın kendi çalışanlarına vermesi gereken giyim desteği Bayındır MemurSen’e gitti. Sendika, kamu kaynaklarıyla propagandasını yaptı. YapıYol Sendikası duruma tepki gtösterdi ve “Bu eşitliğe aykırı” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) çalışanlarına dağıtması gereken giyim kartları, iktidara yakınlığıyla bilinen MemurSen’e bağlı Bayındır MemurSen’in propaganda aracına dönüştürüldü.

Edirne’deki AFAD personeline verilecek giyim kartlarının Memur Bayındır MemurSen yöneticileri tarafından dağıtıldı. KESK’e bağlı Yapı YolSen duruma tepki gösterdi. Sendikanın örgütlenme sekreteri Erbil Karakoç, “Giyim kartı kurum tarafından verilir. Bu durum toplu iş sözleşmesinde yer alıyor. Ancak MemurSen başkan yardımcısı bunu kendi eliyle, sendika üzerinden dağıtıyor. Kamusal hizmetler kamu eliyle yapılmalı. Bu bağlamda diyoruz ki, bir sendika temsilcisi bu yardımı dağıtamaz. Çalışma barışını ve eşitlik ilkesini bozmamak için giyim kartları kurum idaresi tarafından dağıtılmalıdır. Bu uygulama doğru değildir” açıklamasında bulundu. 

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Murat Muratoğlu, Fatih Karahan'ın 'yastık altı' sözlerine hak verdi: "İmzamı atarım. Fatih Altaylı'ya bunu yapanlar, iki gün sonra benim de malıma el koyarlar" Türkiye'nin alüminyum devi iflas etti: 20 ülkede faaliyet gösteriyordu 1000 kişi işsiz kaldı Asgari ücret aynı, fiyatlar farklı: Geçen aya göre 16 ürün kasada kaldı! Erdoğan'ı zora sokacak açıklama: Fiyatları hükümet arttırdı!