Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) çalışanlarına dağıtması gereken giyim kartları, iktidara yakınlığıyla bilinen MemurSen’e bağlı Bayındır MemurSen’in propaganda aracına dönüştürüldü.
Edirne’deki AFAD personeline verilecek giyim kartlarının Memur Bayındır MemurSen yöneticileri tarafından dağıtıldı. KESK’e bağlı Yapı YolSen duruma tepki gösterdi. Sendikanın örgütlenme sekreteri Erbil Karakoç, “Giyim kartı kurum tarafından verilir. Bu durum toplu iş sözleşmesinde yer alıyor. Ancak MemurSen başkan yardımcısı bunu kendi eliyle, sendika üzerinden dağıtıyor. Kamusal hizmetler kamu eliyle yapılmalı. Bu bağlamda diyoruz ki, bir sendika temsilcisi bu yardımı dağıtamaz. Çalışma barışını ve eşitlik ilkesini bozmamak için giyim kartları kurum idaresi tarafından dağıtılmalıdır. Bu uygulama doğru değildir” açıklamasında bulundu.
Yeniçağ
Seçim sonrası Amerikan dergisinden flaş yorum: Milyonların aklındaki soruyu sordular142 izlenme
Faiz faturası 1.1 trilyona çıktı! Vatandaştan toplanan her 100 lira verginin 15 lirası rantiyeye akacak!47 izlenme
Erdoğan'ın imzasıyla üniversite harç ücretlerine büyük zam! İşte yeni harç ücretleri39 izlenme
Herkese yapılandırma var vatandaşa yok!101 izlenme
Kaftancıoğlu, il binasının mühürlendiği iddialarını yalanladı "Suç duyurusunda bulunacağız"72 izlenme
Başkent kuyrukkent oldu21 izlenme
Emekli aylıklarının yatırılacağı tarih belli oldu!44 izlenme
Suriyelilerin dönüşü ekonomiyi nasıl etkiler? Herkesin merak ettiği konuyu duayen iktisatçı Mahfi Eğilmez açıkladı24 izlenme
Murat Muratoğlu, Fatih Karahan'ın 'yastık altı' sözlerine hak verdi: "İmzamı atarım. Fatih Altaylı'ya bunu yapanlar, iki gün sonra benim de malıma el koyarlar"
Türkiye'nin alüminyum devi iflas etti: 20 ülkede faaliyet gösteriyordu 1000 kişi işsiz kaldı
Asgari ücret aynı, fiyatlar farklı: Geçen aya göre 16 ürün kasada kaldı!
Erdoğan'ı zora sokacak açıklama: Fiyatları hükümet arttırdı!