
İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Adnan Oktar yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi.
Baskında Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 190 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ifade işlemlerine dün sabah saatlerinde başlandı. Soruşturma kapsamında Adnan Oktar’ın da sorgusunun aralıklarla yapıldığı öğrenildi. Örgüt lideri olarak “Çocukların cinsel istismarı” “Cinsel saldırı” “Reşit olmayanla cinsel ilişki” “Çocuğun kaçırılması veya alıkonulması” “Cinsel taciz” “Siyasi ve askeri casusluk” “Nitelikli dolandırıcılık” “Kaçakçılık kanununa muhalefet” suçlarında aralarından bulunduğu 31 iddiayı da kabul etmediği öğrenilen Adnan Oktar’ın 3 avukatının bulunduğu belirtildi. Oktar yapılanması hakkında, Yahoda Glick aracılığıyla İsrail'e bilgi sızdırdığı yaşları 11 ila 17 arasında değişen 17 çocuğa cinsel saldırıda bulunulduğu, iddia ediliyordu. Yapının Türkiye'de elde edilen bazı özel bilgileri İsrail'deki dini yapılara ve siyasilere aktardıkları öne sürülüyor.
ŞİKÂYETÇİ SAYISI ARTTI
İddiaya göre örgüt hakkında şikayette bulunanların sayısı 150'ye yaklaşırken, bazı itirafçıların da örgütün iç yüzü hakkında bilgi verdiği belirtildi. Örgütün son 40 yıl içerisinde 10 binlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürülürken, bu kişiler arasında şantajla malları alınan iş adamları ve tuzağa düşürülen ünlülerin de bulunduğu iddia edildi.
KAÇAK YAPI DENETLENDİ
Haklarında 7 gün gözaltı kararı bulunan yapıyla ilgili işlemlerin bugün tamamlanması beklenirken, örgütün kullandığı Kandilli'deki lüks villa kompleksinin de Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerince dün denetlendiği öğrenildi. Üç dönümlük arazi içerisinde 200 metrekare yapı ruhsatı bulunduğu ancak örgütün 800 metrekare kaçak ek yaptığı iddia edilmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnanoktarsuclamalarireddetti2526096/
AKP’li belediye maaşları ödeyemedi!217 izlenme
Yapılmayan işe 53 milyon Avro ödeme riski: Hindistan’a uzanan zarar!50 izlenme
Hüsnü Mahalli 'AKP ülkeyi felakete sürüklüyor, halk hoşnut değil'1202 izlenme
Osmanlı Ülkü Ocakları Başkanı'na dolandırıcılıktan suç duyurusu!77 izlenme
AKP'li belediyenin kiralık araç oyunu ifşa oldu: Temizlik işçilerine mercedes almışlar!53 izlenme
Melih Gökçek'ten milli voleybolcu Ebrar Karakurt için skandal çağrı!54 izlenme
AKP'lilerin eşantiyon oyunu açığa çıktı!63 izlenme
Ali Türkşen’den mahkemeye dilekçe: "Affetmiyorum, helalleşmiyorum"39 izlenme
Otoyollar da özelleştirme listesinde! CHP'li Yavuzyılmaz 'seçim öncesi para arayışı' diyerek duyurdu
Keçiören Belediyesine T.C. tabelası yeniden asıldı
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a 'beyefendi' dedi!
Özgür Özel'den 'Kurultay davası' öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı!