İstanbul Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait Suç Eşyası ve Emanet Deposu'nda yapılan rutin denetimlerde 12 adet silahın kayıp olduğu belirlendi. Eksikliği tespit edilen silahların, İstanbul Bölge Polis Kriminal Laboratuvarı'nda incelemede mi olduğuna ilişkin yazı gönderildi. Kayıp silahlardan 3'ünün yeniden incelemeye alındığı ortaya çıktı.
Bu silahlardan ikisinin 2 Ekim 2023'te Emanet İşlemleri Bürosunda zabıt katibi olarak görev yapan "U.E." isimli kişinin üzerinden temin edildiği, bir diğerinin ise terör ve örgütlü suçlar kapsamında yürütülen bir soruşturma sırasında şüpheli başka bir şahsın ikametinde bulunduğu öğrenildi.
Yapılan araştırmada U.E.'nin, daha önce Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet İşlemleri Bürosu'nda zabıt katibi olarak görev yaptığı ve halen aynı başsavcılık bünyesinde çalışmaya devam ettiği tespit edildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Zabıt Katibi U.E., görevli olduğu dönemde gözetimi ve sorumluluğu altında bulunan silahları usulsüz şekilde emanet dışına çıkardığı iddiasıyla 26 Kasım'da gözaltına alındı.
Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Emanetten silahları usulsüz şekilde çıkardığı ve sattığı tespit edilen zabıt katibi U.E.'nin ikametinde yapılan aramada kayıp 9 silah ise bulunamadı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın genişletilerek sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan 1 Aralık günü de Büyükçekmece Adliyesi'ndeki emanet bürosundan görevli memur Erdal T. tarafından 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüş çalınmıştı.

Ailesiyle birlikte İngiltere'ye kaçtığı belirlenen firari Erdal T. hakkında kırmızı bültenle arama talep edildi.
Diğer taraftan hırsızlık olayının bir diğer şüphelisi adliye memuru K.D'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.
NEFES
İBB Aksaray'daki 6 yıllık otobüs garajı işgaline son verdi!32 izlenme
Partili ve Tarikatçı Büyükelçi!246 izlenme
Meclis'te Deniz Göktaş gerginliği: "Milletin değerlerine saygı gösterme konusunda en son ders verecek parti AKP'dir"17 izlenme
Soylu'ya yanıt: "Umarım Sedat Peker'in ifşaları doğru çıkmaz"66 izlenme
Gözden kaçan ayrıntı! Manavgat'ta yangından iki gün önce ihale69 izlenme
Yaşlılar borç kıskacında: AKP'li yıllarda 64 kat arttı19 izlenme
AKP'li Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, haklarını arayan işçilerin çadırına saldırdı!38 izlenme
AKP'li belediyeye akımlı kapak!72 izlenme