Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başında gitti. Birçok ilde başarı elde eden CHP, yıllar sonra Adıyaman’ı AKP’den aldı.
Adıyaman’da resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Abdurrahman Tutdere, oyların yüzde 49,74’ünü alarak belediye başkanı seçildi. AKP’nin adayı Ziya Polat ise yüzde 27,43 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı. AKP’nin kalesi olarak görülen ve depremde yatırımın yapılmadığı kentteki değişikliği AKP’li bir seçmen özetledi.
BBC Türkçe’nin röportaj yaptığı vatandaş, “AK Parti üyesiyim ama oy vermedim. Depremin üzerinden bir seneden fazla süre geçti, hizmet yok. Maraş, Malatya aldı başını gidiyor. Biz daha halen Adıyaman’ın molozunu kaldırıyoruz. Sen de orada kaldırımla, çiçekle, böcekle uğraşırsan, adama böyle silleyi vurular. ” diye konuştu.
Kaynak: BBC Türkçe
Tele1
İmamoğlu pankartı soruşturmasına sert tepki: "Başsavcıya kötü haberim var"
Deprem bölgesinde yağmacılar ortaya çıktı! Şerefsizler!
Kademeli fiyat uygulaması kabul edildi: Az kullanan az, çok kullanan çok ödeyecek!
Yeni ismi bugün açıklandı: Eskişehir'den Atatürk'ün adı sessiz sedasız kaldırıldı
Binlerce hakim ve savcının görev yeri değiştirildi: Sinan Ateş cinayetini çözen savcıya tenzili rütbe
Anadolu Ajansı, yıl dönümünde Atatürk’e yer vermedi, Genel Müdürü Anıtkabir’i ziyaret etti!
Teröristbaşı, 'baş müzakereci' ilan edildi
Asgari ücrette tarih değişti: Milyonlarca çalışan Temmuz'da bekliyor ama...
Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
Bakan Koca açıkladı: 20.874 yeni vaka tespit edildi, 29.883 kişi sağlığına kavuşurken, 192 kişi hayatını kaybetti!
Danışman ve AKP’li başkan yardımcısı 17 emekli maaşını bir oturuşta yedi
CHP’li Başkan sinirlendi: Hırsızlığınızı yolsuzluğunuzu her yerde açıklayacağım!
Mersin'de Alevi vatandaşların kapılarına kırmızı çarpı atıldı!
Sedat Peker'in ifşaatları ile gündeme gelmişti, Bakanlık kritik soruya yanıt verdi: SADAT hakkında bilgileri yokmuş!