İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle Türkiye’nin farklı bölgelerinde alarm zilleri çalıyor. Van Gölü Havzası’nda çekilme devam ediyor, birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Akgöl ve Tuz Gölü ise tamamen kurudu.
3 ŞEHİRDE DURUM KRİTİK NOKTAYA ULAŞTI
Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Adana’da, kuraklık ve sıcak hava nedeniyle Yedigöze, Kozan ve Nergizlik barajlarındaki doluluk oranı düştü. Nergizlik’te geçen yıl yüzde 22 olan doluluk oranı yüzde 16’ya geriledi. Edirne’de ayçiçeğinin kuraklığa dayanıklılığını ölçmek için 3 farklı yöntemle ekilen ürünler hasat edildi. Türkiye’nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olan Kırklareli’nde ise verim düştü.

Kuraklık nedeniyle verimde geçen yıla göre yarı yarıya azalma var. Günlük su tüketiminin 3,5 milyon metreküp civarında seyrettiği İstanbul’da baraj doluluk oranları, son 1 ayda yüzde 13 düşerek yüzde 44’e kadar geriledi.
Sözcü
TÜBİTAK'ta yolsuzluk skandalı!361 izlenme
Peş peşe gelen zamlar AKP'li vatandaşı pişman etti: "Biz bunu hak ettik, oy vererek hak ettik"45 izlenme
Lisede Gençliğe Hitabe okuyan öğrenciler okuldan atıldı iddiası! Yasaklandı da haberimiz mi yok?45 izlenme
İBB ile T3 Vakfı arasındaki protokol sonlandı...123 izlenme
Türkiye'deki sokak hayvanları tartışması Avrupa'nın da radarında25 izlenme
Türkiye Kanada'ya bakın neden bağımlı hale geldi!222 izlenme
Kuryeler su taşıdı, muhalefet küplere bindi: "Hiç mi sevmiyorsunuz bu vatanı?"10 izlenme
MHP'li yöneticiden şehit ailelerine şoke eden tehdit26 izlenme
İmamoğlu'nun paylaşımlarını sokakta dağıtmıştı: Avukat Burak Saldıroğlu’na tahliye!
MHP'li Cihan Kayaalp'in cinsel istismarda bulunduğu çocuktan kan donduran ifadeler!
İstanbul için tahliye planı açıklandı: 23 nokta belli oldu, işte AFAD'ın İstanbul planı
Kavga büyüyor! Mehmet Metiner'in kovulduğu tescillendi!