Bebek hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları belirtilen 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma hakkındaki son detayları paylaştı.
CİMER ihbarıyla başlayan soruşturmanın bir yılı aşkın süredir devam ettiğini söyleyen Tunç, şu ana kadar 22'si tutuklu olmak üzere 47 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın derinleştirildiğini aktardı. Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER'e bir vatandaşımızın ihbarıyla başlayan bir süreç oldu. İstanbul'daki bazı özel hastanelerde yenidoğan bakım üniteleriyle ilgili bir şikayet oldu. Bir soruşturma başlatıldı, hem idari hem de adli soruşturma olarak suç duyurusunda bulunuldu. Bir takım araştırmalar yapılınca soruşturma derinleştirildi.
Bu süreç içerisinde teknik takipler, dinleme, deliller toplandı. Tespit edilen suç kayıtları, suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma neticesinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı. 11 doktor olmak üzere 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. İddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame sunuldu."
Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanımızla bizi kabul etti. Bebeklerin ölümüne neden olan bir durum varsa ne gerekiyorsa yapılması kararlılığını iletti. Önümüzdeki günlerde iddianameyi değerlendirme hususunu hep birlikte takip edeceğiz.
Kamuoyu bu iddialarla ilgili suçlanan kişileri de görmüş olacak. Temennimiz bu sürecin hızlanması."
Savcıyla ilgili olarak bir tehdit durumu oldu. Onunla ilgili de bir soruşturma açıldı. İddianamedeki iddialar, kişiler, yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülmüş olacak.
Sözcü
Türkiye'nin 'IŞİD Emirinden' şeriat çıkışı: Anayasal düzene saldırdı31 izlenme
Almanya'da Noel pazarına BMW otomobiliyle dalan Suudi Arabistanlı doktorun polis tarafından yakalanma anları38 izlenme
TOKİ’nin önceliği yurt değil cami!29 izlenme
Sanayici borç batağına düştü15 izlenme
Tıbbi cihaz üreticilerinden flaş karar! Hastanelere cihaz temini durduruldu!91 izlenme
Kader'i hayattan koparan şaka! "Aşkım bakar mısın?" sözüne döndü, sonrası korkunç22 izlenme
Babası Gazze'nin üstünde bombalar yağdırırken Netanyahu'nun oğlu Miami'de keyfine bakıyormuş!29 izlenme
6 yaşındaki Beşir 81’inci saatte Diyarbakır'daki enkazdan sağ çıkarıldı!48 izlenme
Erdoğan'ı üzecek haber: Akşener, 3 anket şirketinin son anketlerini açıkladı
Polis katili Yunus Emre Geçti'nin kuzeni de tutuklandı
Saman karaborsada, ete ve süte zam bekleniyor!
AK Partili Turan: Uzaya hangi Türk'ün çıkacağı belli ama 6 lı masanın adayı daha belli değil