Bebek hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları belirtilen 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma hakkındaki son detayları paylaştı.
CİMER ihbarıyla başlayan soruşturmanın bir yılı aşkın süredir devam ettiğini söyleyen Tunç, şu ana kadar 22'si tutuklu olmak üzere 47 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın derinleştirildiğini aktardı. Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER'e bir vatandaşımızın ihbarıyla başlayan bir süreç oldu. İstanbul'daki bazı özel hastanelerde yenidoğan bakım üniteleriyle ilgili bir şikayet oldu. Bir soruşturma başlatıldı, hem idari hem de adli soruşturma olarak suç duyurusunda bulunuldu. Bir takım araştırmalar yapılınca soruşturma derinleştirildi.
Bu süreç içerisinde teknik takipler, dinleme, deliller toplandı. Tespit edilen suç kayıtları, suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma neticesinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı. 11 doktor olmak üzere 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. İddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame sunuldu."
Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanımızla bizi kabul etti. Bebeklerin ölümüne neden olan bir durum varsa ne gerekiyorsa yapılması kararlılığını iletti. Önümüzdeki günlerde iddianameyi değerlendirme hususunu hep birlikte takip edeceğiz.
Kamuoyu bu iddialarla ilgili suçlanan kişileri de görmüş olacak. Temennimiz bu sürecin hızlanması."
Savcıyla ilgili olarak bir tehdit durumu oldu. Onunla ilgili de bir soruşturma açıldı. İddianamedeki iddialar, kişiler, yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülmüş olacak.
Sözcü
Cumhuriyetin mirasını yediler: Cumhuriyet yaptı, AKP sattı38 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz, ABD'de yapılan "Beylikova'daki nadir toprak elementleri"ne ilişkin toplantının tutanaklarını açıkladı: "Trump, Erdoğan'dan ne istediyse pazarlık masasından alarak kalkıyor"14 izlenme
Arınç'tan İmamoğlu çağrısı: "Mümkünse tutuksuz yargılanmayı gerçekleştirmek lazım"31 izlenme
Ateşi yüksek çıkan kadın, test yaptırmamak için sağlık çalışanlarına direndi ! 'Ne koronası kardeşim ? Başımıza bir de bu çıktı'352 izlenme
Polislerin 'genç kadınlara ulaşmak için GBT yaptığı' iddiası Meclis gündeminde28 izlenme
Emekliler Derneği'nden hükümete 'ücretsiz toplu ulaşım' mektubu34 izlenme
İYİ Parti ve CHP'nin AFAD ve Kızılay hakkındaki araştırma önergeleri, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi31 izlenme
CHP’den çarpıcı ekonomi raporu! 8.4 milyon kişi işsizlikle boğuşuyor!113 izlenme
İşte AKP'nin yarattığı selefi toplum ! Genç hemşire 'şort giydiği için' otobüste saldırıya uğradı !
Cezaevinden devlete dondurma satıyorlar
Hollanda, Türkiye'nin hafta sonu okulları projesinden rahatsız
Rusya, Ukrayna'da sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor! Harkov’daki ünlü Gorki Parkı’nı vurdular!