Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan “Büyük Çamlıca Camisi” bugünkü törenle açıldı.
Açılış töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra resmi davetliler ve vatandaşlar cuma namazı için camiye geldi.
Caminin açılış töreni öncesi, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Müftülüğü’nün görevlendirdiği hocalar ile Filistin ve Mısır’dan gelen hafızlar, Kur’anı Kerim ve ilahiler okudu.
Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camiler ve ramazan ayıyla ilgili okuduğu hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER
Törene, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Filistin Başbakanı Muhammed İbrahim İştiyye, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Libya Meclis Başkanı Halid Elmeshri, Tunus El Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi katıldı.
Törende ayrıca, Kazakistan Müftüsü Serikbay Oraz, Özbekistan Müftüsü Osman Alimov, Irak Fıkıh Alimleri Birliği Başkanı Adulvahab Ahmed Hasan, Azerbaycan Şeyhülislam Yardımcısı Salman Musayev, İran Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Başkanı Mohammadi Araghi Mohsen, Yunanistan’dan müftüler Ahmet Mete ve İbrahim Şerif, Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Feyziç, Filistin Eski Kudüs Müftüsü Sabri İkrime Said, Katar Din İşleri ve Vakıflar Başkanı Gayt Bin Mübarek’in de aralarında bulunduğu birçok yabancı din adamı da yer aldı.
HANİ TÜRKİYE İTTİFAKI: BELEDİYE BAŞKANINI DAVET BİLE ETMEDİLER
Törenin dikkat çeken bir başka yanı daha var. 31 Mart seçimlerinden sonra Erdoğan başta olmak üzere AKP’li yetkililer, “kızgın demirin soğuması” gerektiğini söylediler. Erdoğan “Türkiye İttifakı” çağrısı yaptı. Ancak törende muhalefetten bir kişi dahi yer almadı.
Hepsini geçtik… Açılışı yapılan caminin bulunduğu İstanbul’un belediye başkanı dahi törende yoktu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışla ilgili yaptığı açıklamada “Önemli bir açılış, sayın Cumhurbaşkanın da katılacağı. Ben bir davet almadım. Davet alsam, programımı ona göre düzenlerdim” dedi.
Seçimler geçti ancak belli ki; “kızgın demiri soğutmak” lafta kalıyor. “Türkiye İttifakı” çağrıları ise, gök kubbede hoş bir seda olmaktan öteye geçemedi.
https://tele1.com.tr/acilisadunyanindortbiryaninadavetyolladilarbirkisiyidavetetmediler52206/
Yağ krizi büyüyor! Erdoğan 'böyle bir sorun yok' diyerek muhalefeti suçladı, satışlarda kota uygulaması başladı!56 izlenme
Kömürün hastalık maliyeti 54 milyar TL73 izlenme
Türkiye'de sanayici kepenk kapatıyor! Dünyanın en kalabalık ülkesi uzayda fabrika açıyor26 izlenme
Herkes açıklama bekledi; Erdoğan fesih kararıyla ilgili konuşmadı41 izlenme
Özgür Özel ve İmamoğlu, Beşiktaş'tan meydan okudu29 izlenme
Skandal fetvalarıyla gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman’ın Nesil Vakfı'na İBB'den büyük kıyak!157 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davası: "Baskı ve tehdit ile aleyhinde ifade vermedik diye yargılanıyoruz"47 izlenme
Vatandaş borca saplandı! Pandemide borçlu sayısı 2.1 milyon arttı!86 izlenme
Profesörden ‘dolu savar’ tepkisi: "Bakanlığı da ikna etmişler, dünya bize gülüyor"
Mehmet Akif’in torunundan, Erdoğan’ın İstiklâl Marşı sözlerine yanıt!
İpek Elif Atayman cezaevinden yazdı: "Mevsimler geçti, güze döndük…"
İBB'de AKP dönemindeki bir büyük israf daha ortaya çıktı! İstanbul'u Kore'de tanıtmak için 10.5 Milyon Sterlin harcanmış!