Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ merkezli meydana gelen depremde 1607 kişinin yaralandığını ve depremin ardından toplam 640 artçı sarsıntının olduğunu bildirdi. Sarsıntılardan 20’sinin büyüklüğünün 4’ün üzerinde olduğu açıklandı.

FOTO: İHA
AFAD ‘ın verilerine göre enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı 45, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 36. AFAD’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:
1521 BİNA ANALİZ EDİLDİ
* AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında 1521 bina analiz edilmiştir. Şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucu aşağıda sunulmaktadır.

FOTO: İHA
* Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile diğer çalışma gruplarından 192 personel görev yapmaktadır. Profesyonel ekiplere, 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek vermektedir.

FOTO: DHA
* Elazığ şehir merkezinde halihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar toplam 3 bin 733 personel, 554 araç, 17 arama kurtarma köpeği ve 5 hava aracıyla devam etmektedir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makineleri, AFAD koordinasyonunda görevlendirilirken, bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinesi çalıştırılmamaktadır. (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikadepremde31kisioldu1556kisiyaralandi5588809/
CHP asgari ücretin 2 bin lira olması için kanun teklifi sundu!163 izlenme
AKP'li belediyeden ziyaret organizasyonuna 300 bin TL!93 izlenme
Kolin İnşaat, halkın merasına göz dikti! "Islah edilemez"54 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan KOBİ'lere söz: "Vergi prim teşvikleriyle KOBİ’lerimize nefes aldıracağız!"32 izlenme
Londra’dan dönen ve karantinaya alınmayan milli kafilede corona çıktı!163 izlenme
AKP'li Yusuf Yılmaz, Çorum'daki "torpil" iddialarına böyle yanıt verdi: "Böyle küçük ayrıntılara takılmayın. Çorum resmin büyüğüne baksın. İşe alındığı söylenen çocuklar da muhtaç"35 izlenme
Vatandaştan yolsuzluk, yasak ve yoksulluk tepkisi: "Bu iktidar bizi yerin dibine soktu!"42 izlenme
Kredi kartı vergisinde muhalefeti hedef alan Destici'ye rakı fiyatı hatırlatıldı33 izlenme
Savaş alanı gibi! Sakarya'daki fabrikada büyük patlama: Soruşturma başlatıldı
Eski kimliklerle oy kullanılabilecek mi? Vatandaşın merak ettiği o soruya açıklama geldi!
5 kere vurdukları yerden vuruldular: İran'ın planı ABD ordusunu çıldırttı
Bülent Arınç, FETÖ firarisi Mehmet İşler'in pastanesine yine gitti!