20262029 dönemi için yeniden belirlenen emlak vergisi matrahları Türkiye’deki birçok bölgede fahiş artışlara yol açtı. Bazı bölgelerde artış oranı yüzde 40’a ulaştı.
Eski Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, iktidar tarafından açıklanan yeni Emlak Vergisi’ne isyan etti. “Fazla naz aşık usandırır” diyen Dilipak, “ağır” vergilere ilişkin Ankara’ya “halkı sokağa kışkırtmak için mi yapılıyor” sorusunu yöneltti.
Dilipak sosyal medya platformu Twitter (X) üzerindeki hesabından yaptığı AKP hükümetine tepki gösterdiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Bu ani ve ağır vergiler, zaten burnundan soluyan halkı sokağa kışkırtmak için mi yapılıyor. Uysal atın çiftesi pek olur. Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok eder ve o gönül bağı inceldiği yerden kopar. Fazla naz aşık usandırır.”
20262029 dönemi için yeniden belirlenen emlak vergisi matrahları, bazı bölgelerde yüzde 40'a varan artışlara neden oldu. Olağanüstü artış şimdiden ciddi tartışmalara neden olurken, asıl gerginliğin verginin tahsil döneminde, yani 2026 yılı MartNisan aylarında yaşanması bekleniyor.
Eski Maliye bürokratları tarafından yapılan açıklamalara göre belirlenen yeni rakamlarla birlikte sıradan apartman dairelerinin bile "değerli konut vergisi" kapsamına girebilir. Uzmanlar ise emlak vergisinin bir servet vergisine dönüştüğünü belirterek oranların yeniden gözden geçirilmesini öneriyor.
Menzil'de 3 kardeş mal kavgasına tutuştu34 izlenme
‘Ekonomik kriz yok’ diyen AKP'liler bu vatandaşı çok iyi dinlesin! 'Ekmek aslanın ağzında değil...'84 izlenme
Soylu'ya 'Sedat Peker' hediyesi49 izlenme
Soylu iddiası: 5 yolsuzluk dosyasının üzerini kapatmış47 izlenme
İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Yıkılan binalar var!103 izlenme
AB’den Ekrem İmamoğlu’nun zaferine ilişkin ilk yorum173 izlenme
İmamoğlu "20 yılın ihanet tablosu" dedi: Bir milyon metreküp hafriyatın parası kimin cebine gitti?40 izlenme
AKP'den tartışılacak yeni teklif: "Erdoğan ordudan atabilsin"42 izlenme
Erdoğan, 3. Havalimanı'nın adının Atatürk olmasına karşı çıktı!
Mehmet Şimşek tasarruf hamlesini açıkladı: 'Bu konularda hassasız'
Erdoğan'ı İtalya'da bu manşet karşılayacak: "İmamoğlu, Erdoğan'ı hapisten de yener"
Meclis'te "Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik dedi ama Şimşek'in bu rakamlardan haberi var mı?