Partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Abdüllatif Şener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim, 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit" sözlerini eleştirdi.
Şener, şunları söyledi:
"Soylu bir açıklama değil. İçişleri Bakanı galiba milletvekili oldu. Biliyorsunuz yeni sistemde milletvekillerinin bakan olabilmesi için milletvekilliğinden istifa etmesi lazım. Milletvekilliğinden istifa edip bakan olursa, durumu tehlikeye de girebilir. Bakanlıktan alındığında ikisini birden kaybeder. Şimdi kıvranıyor 'Acaba çok dikkat çekerim de mesela istifasını gerektirmeyen bir kabine görevi alabilir miyim?' diye.
Göze girmek için ülkenin menfaatlerini bir tarafa iterek demeçler veriyor. Bir siyasetçiye bu yakışmaz. Siz eğer siyasette bireysel olarak güç merdivenlerini tırmanıyor ve bunu yaparken ülkenize zarar veriyorsanız sizden adam olmaz. Bir siyasetçiye bakacaksın, siyaset yapan insana bakacaksın, kendi çıkarları için ülke menfaatlerine zarar veriyorsa o insan ülkesi açısında zararlı bir insan olduğu gibi aynı zamanda iyi bir siyasetçi de değildir.
Maalesef bu demeciyle Sayın Süleyman Soylu kötü bir siyasetçi olduğunu, başarısız bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Artık bundan sonra susup bir kenara çekilmesinde fayda vardır. Eski bir arkadaşı olarak bu tavsiyede bulunmayı gerekli gördüm."
"HDP'NİN OYLARININ ARTMASINDA AK PARTİ'NİN ETKİSİ VAR"
24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şener, HDP'nin özellikle batıda oylarının artırmasında iktidar partisinin etkisi olduğunu ileri sürdü. Abdüllatif Şener, "Her parti kendisi için en fazla oyu almak için çalışır. Seçim meydanlarındayken 'Şu partinin ya da bu partinin aldığı oyda diğer bir partinin rolü var mıdır?' diye sorgulamak çok sağlıklı gelmez.
Bana sorarsınız; HDP özellikle batı illerinde en fazla oyu Ak Parti'den almıştır. Çünkü daha önceki seçimlerde Ak Parti'ye oy vermiş Kürt seçmen bu seçimlerde eğilimini değiştirip HDP'ye oyunu vermiştir. HDP'nin batı illerindeki yükselen oylarının altında iktidar partisi vardır, iktidar partisinin etkisi vardır" diye konuştu.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/abdullatifsenerhdpninoylarininartmasindaakpninetkisivar196886h.htm
Nihat Hatipoğlu'nun kurucu rektör olduğu üniversitede kişiye özel kadro!100 izlenme
Ukrayna: "Rusya müzakerelerde ses tonunu değiştirdi"42 izlenme
TRT’ye tasarruf işlemedi! 200 araçlık yeni filo!97 izlenme
Türk gençleri KYK'dan aldığı krediyi nasıl ödeyeceğini kara kara düşünürken, AKP'li Bursa Belediyesi Suriyeli gençlere İstanbul'u gezdirecek!69 izlenme
SADAT’çılar, Kılıçdaroğlu’nun baskınından sonra ‘seçimde kaos senaryolarını’ konuşmuş38 izlenme
Özgür Demirtaş Erdoğan'a 'Sakın yapma' dedi27 izlenme
'Milletin a... koyacağız' diyen yandaş Mehmet Cengiz'in '424 Milyon TL'lik vergi borcu silinmiş !978 izlenme
Tarikat liderleri ABD'de toplandı! Türkiye'yi hedef aldılar!636 izlenme
Utanç Listesini meydana çıkaran isimden korkunç açıklama: Yılda 500 hamile çocuk geliyor!
Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çek Cumhuriyeti'nde karşıladı
Kahvecilerden Hadi Özışık’a nargile tepkisi!
'Mars mı daha yakın Hindistan mı daha yakın' sorusuna verilen cevaplar, insanı dehşete düşürüyor !