2017’nin Mayıs ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki Türk Büyükelçilik konutuna ziyareti sırasında bölgede olaylar yaşanmıştı. Erdoğan’ı
karşılamaya gelenler ve protesto edenler arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş kavgaya resmi korumalar da karışmıştı. O dönem uzun süre konuşulan olay sırasında her iki taraftan da yaralanarak hastaneye kaldırılanlar olmuştu.
Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, ABD Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017’de ülkeye yaptığı ziyaret sırasında Washington’daki protestolarda zarar gören göstericiler tarafından maddi tazminat talebiyle açılan iki davanın iptal edilmesi talebini reddetti.
MADDİ TAZMİNAT DAVASI
Göstericiler, Türk güvenlik güçlerini kendilerini yaralamakla suçlayarak maddi tazminat talebiyle dava açmışlardı.
Konuyla ilgili Türkiye tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Amerikan Federal Mahkemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılındaki Washington ziyaretinde protestoculara müdahale eden Türk korumalar hakkındaki davanın düşürülmesi talebini 2020 yılında reddetmişti.
ERDOĞAN’IN O DÖNEMKİ AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan olayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Beyaz Saray’a girerken PKK’lı göstericiler siz onlara ‘aktivistler’ diyorsunuz; orada her türlü gösteriyi yapıyorlar. Polisin, onlara müdahale etmediğini gördüm. Daha sonra büyükelçilik rezidansına geçtik. Büyükelçilik rezidansına geçtiğimiz zaman orada da yine aynı şekilde, yakın mesafede gösteri yapıyorlar ve polisin onlara ne yazık ki müdahale etmediğini gördüm. Bu defa, yakın mesafedeler. Benim kendi korumalarım, beni korumakla görevli olanlar ister istemez duruma müdahale etmek durumunda kaldı.”
CHP'li Erdoğdu, Merkez Bankası rezervlerinin nereye harcandığını açıkladı55 izlenme
Kısa vadeli dış borç 192 milyar dolarla rekor tazeledi!67 izlenme
Alman bakandan corona suçlaması: Covid-19’un yarısı Türkiye’den geldi78 izlenme
30 Ağustos töreninde skandal! Saçının bir kısmı mavi olan öğrenciye şiir okutulmadı!88 izlenme
Kartal İmam Hatip 'Kılıçdaroğlu' dedi! Açık mektup vererek çağrıda bulundular33 izlenme
Yurtiçi Kargo'da skandal! Adresini paylaşıp, linç çağrısı yaptı!144 izlenme
CHP'li Çaykara: Atatürk'e hakaretin hesabını verecek!156 izlenme
Sedat Peker’in Taşkesenlioğlu'nun otelinin kağıt üzerindeki sahibi olarak iddia ettiği Ali Ercan borsa aracı kurumu satın aldı59 izlenme
AKP’li başkandan kadın vekile çirkin yakıştırma!
Flaş iddia! Elazığ depremi enkazı fotoğrafları için AKP İl Başkanı'nın şirketine 415 bin TL ödendi
Kız öğrencileriyle ilgili sapık paylaşımından sonra ihraç edilen öğretmene geri dönme kararı verildi!
Hem bakan hem de tüccar!