İran ile ABD ve İsrail arasındaki gerilimin sıcak çatışmaya dönüştüğü bölgede hareketli saatler yaşanıyor. İran resmi haber ajansı IRNA ve yarı resmi Fars Haber Ajansı, sabah saatlerinde İran’ın orta bölgelerinde "saldırgan" bir savaş uçağının hedef alınarak düşürüldüğünü bildirdi.
İran medyası tarafından servis edilen görüntülerde, uçağın pilotuna ait olduğu belirtilen bir fırlatma koltuğunun nispeten sağlam halde bulunduğu görülüyor. Bu durum, pilotun uçağın düşmesinden hemen önce koltuk fırlatma sistemini kullanarak kurtulmuş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
Bölgedeki yerel kaynaklar; Kohgiluye ve Boyer-Ahmed ile Çaharmahal ve Bahtiyari bölgelerinde helikopterlerin görüldüğünü bildirdi. Söz konusu helikopterlerin uçağın pilotunu kurtarmaya çalışan ABD güçlerine mi yoksa İran ordusuna mı ait olduğu henüz netlik kazanmadı.
İran devlet televizyonları, askeri kaynaklara dayandırdığı uyarılarla bölgedeki aşiretleri ve köylüleri teyakkuza geçirdi. Yapılan duyurularda, "Amerikan-Siyonist uçağından atlayan pilotların görülmesi halinde derhal emniyet güçlerine teslim edilmesi" istendi.
Tele2 Haber
Emekli amiralleri böyle tehdit etti! AKP'li isimden silah şovu!
Kardeşinin şerefine ihale veren isim yeniden bakan yardımcısı oldu
Sancaktepe Sarıgazi Demokrasi Caddesi ışıl ışıl! On binler hep bir ağızdan 'Yiğidim aslanım' söyledi
Yeni havalimanında bir şok daha: Yine tutturamadılar
Maaşı azalan AKP’li başkan yardımcısı kendi belediyesini mahkemeye verdi!
59 ülke arasında Türkiye ilk sırada! “Yurt dışında çalışmak için en kötü ülke Türkiye”
İşçiler ayaklandı: AKP'li belediyede grev!
Maalesef ama maalesef, bunlarla aynı havayı soluyoruz !
Müslüm Gündüz Suriye'de olup biteni Türkiye'ye benzetti: "Libya vardı, Irak vardı, Saddam vardı. İnşallah sıra Suriye'den sonra bize de gelir, dua edelim"
Bir darbe daha! 'Cengiz Holding, Kaz Dağları'nda 3.5 milyon ağaç kesecek'