İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Mehmet Tolga Akalın, AKP ile ABD arasında yapılan Afganların Türkiye'de geçici koruma altına alınacağının anlaşmasını ortaya çıkardı.
Akalın, sosyal medya hesabından paylaştığı belgeye "Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinin yapmış olduğu bir telekonferansın tutanakları; AKP/Erdoğan ile ABD arasında ABD’ye hizmet etmiş Afganların Türkiye’de geçici koruma altına alınacağına dair bir anlaşma yapıldığını kanıtlamaktadır" ifadelerini kullandı.
Akalın'ı yayınladığı belgelerde, ABD'li üst düzey yetkililerin konuya ilişkin yaptığı konuşmalara yer verilirken, "Türkiye'ye varan Afganların zaten olduğunu" ve Afganistan'dan Türkiye'ye gelecek olan Afganlara da Türkiye hükümeti ya da BMMYK tarafından koruma sağlanacaktır denildiği görülüyor.
İşte Akalın'ın yayınladığı belge:

Yeniçağ
Bolu'da yangın faciasının yaşandığı Grand Kartal otelin son hali drone ile görüntülendi55 izlenme
Rezervlerde 'İmamoğlu' erimesi! Kayıp 40 milyar dolara ulaştı36 izlenme
ODTÜ Rektörlüğü'nden Erdoğan'ın damadına 'site' kıyağı!226 izlenme
Bahçeli bu kez de Mansur Yavaş’ı hedef aldı!141 izlenme
Biraya zamlar havada uçuşuyor! İşte fiyat listesi57 izlenme
Kahvehanedeki deprem korkusu kamerada: Camlar titremeye başlayınca, okeyi bırakıp kaçıştılar33 izlenme
Starbucks protestolarına bir yenisi eklendi: Eline kahveyi aldı, oturanlara seslendi "Zehir için zehir, biz Kahve Dünyası içeriz. Sizinki kan kan"46 izlenme
Narin Güran cinayeti: Nahit Eren, A Haber'in kanlı eldiven iddiasını yalanladı47 izlenme