Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını söyledi ve şirketlerin böyle devam etmek istemeyebileceğini, bunun da Türkiye’nin çıkarına olmayacağını söyledi.
Bir yıl önce ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesinde bu sorunun çözüleceğine dair söz verildiğini aktaran Satterfield, Türkiye’nin ilaç şirketlerini bazı alacaklarından vazgeçmeye ikna etmeye çalıştığını söyledi.
ABD ve Türkiye arasında yıllık ticaret hacmi 21 milyar dolar. İki ülkedeki liderler birkaç yıldır ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefinden bahsetse de mevcut tablo bu durumun çok gerisinde.
Bir ticaret konferansında internet üzerinden konuşan Satterfield, Türkiye’nin ABD’li sosyal medya şirketlerinden Türk kullanıcıların verilerini Türkiye’de tutmasını talep etmesini de eleştirdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/abdelcisindenbuyukiddiah47747.html
Fırsatçılar bu kadarına da 'pes' dedirtti: Zatürre aşısı karaborsaya düştü!80 izlenme
Esenler Otogarı'nda AKP'ye ilk darbe352 izlenme
Hafta sonu kısıtlamasında, köy ve yaylalara çıkışlar yasaklandı49 izlenme
Van’da toplu ulaşıma 20 günde ikinci zam!26 izlenme
Berat Albayrak’ın istifası Avrupa manşetlerinde72 izlenme
Türkiye’de hazır su piyasası yabancıların elinde44 izlenme
Samsun'da vatandaştan AKP isyanı: 'Samsun'u AKP berbat etti. Allah'ın suyuna 400 TL fatura kesiyorlar'27 izlenme
Atatürk'ün kurduğu kurumda neler oluyor? "Bazı FETÖ kalıntıları ve menfaat çeteleri..."123 izlenme
Şahlanan ekonominin geldiği nokta: Restoranlarda Shrinkflasyon dönemi başladı
Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez AKP'lilerin nasıl zengin olduklarını açıkladı!
Mehmet Şimşek'ten 'İmamoğlu' itirafı: Soru önergesine verdiği cevapla ilk kez açıkladı
Depremzedelerin kaldığı çadırda yangın