Davacılar, 2012'den 2020'ye kadar Afganistan'da gerçekleştirilen 27 saldırının ve 2012'den 2013'e kadar Suriye'deki bir saldırının mağduru 151 kişiden oluştu. Davada Zarrab ve Halkbank'ın “2012'den 2016'ya kadar terörle mücadele yaptırımlarını aşarak İslam Devrim Muhafızları'na bağlı olarak bilinen İran Ulusal Petrol Şirketinin terör operasyonlarını finanse etmesine sistematik olarak yardımcı oldukları” iddia edildi.

ABD'de 2016'da gözaltına alınan Zarrab, daha sonra savcılıkla işbirliği yapıp sahtecilik ve kara para aklama suçlamalarını kabul etmişti.
Dilekçede sanıkların, terör ve şiddet içeren faaliyetlere yardım ettiklerinin farkında olarak hareket ettikleri ileri sürüldü. Ayrıca İran'ın petrol gelirlerini aklamaya yönelik bir planı kasıtlı olarak başlatıp gizledikleri, bunu neden ve kimin için yaptıklarını bildikleri iddiası da yer aldı. Hakim, şikayetin bir kopyasının 1 Ekim'e kadar bankanın temsilcilerine gönderilmesini, Halkbank'tan da 29 Ocak'a kadar yanıt vermesini istedi.
Sözcü
Hüsnü Mahalli: Olan yine Türkiye'ye oldu122 izlenme
Tıp'ta çığır açıldı ! Müslümanlar zekât vermediği için böbrek hastası oluyormuş !514 izlenme
Abdurrahman Dilipak Suriyelileri ekonominin sigortası ilan etti: "Suriyeliler giderse çalışacak adam bulamayız"20 izlenme
Son anket sonuçları: Hangi parti ne kadar oy alıyor, hangi aday önde?51 izlenme
Türkiye’den İtalya ve İspanya’ya gönderilen yardım malzemelerinde dikkat çeken ayrıntı!165 izlenme
Devlet “Geri adım atmıyoruz” dedi, yüzde 110 zam isyan ettirdi!426 izlenme
Silahlı saldırıya uğrayan Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Samet Güdük hayatını kaybetti34 izlenme
Paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı: Emniyette sorulan soru şok etti12 izlenme