Sekiz yıl önce emekli olarak yurt dışına taşınmaya karar veren ABD'li Debra Crockett, Avrupa'daki 90 günlük vize süresinin bitmesinin ardından Türkiye'ye taşınma kararı aldı.
Crockett, Türkiye'deki yaşamına ilişkin yaptığı açıklamada "Burada neredeyse hiçbir şey ödemeden yaşıyorum" ifadelerine yer verdi.
Bu açıklamanın ardından Business Insider Crockett'in harcamalarını doğrulayan belgeleri inceledi.
Belgelerde ABD dolarına çevrildiğinde, kirasının ayda 463 dolar, elektrik faturasının ayda 25 dolar, su faturasının ayda 1 doların biraz üzerinde ve internet faturasının ayda 11 doların biraz üzerinde olduğu tespit edildi.
Bussines Insider'da yer alan haberde "Türk ekonomisi zor durumda. Mart ayında ülke, Türk vatandaşlarına yük olan "beklenenden yüksek" enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını yüzde 50'ye yükseltti. Ancak Amerikalı gurbetçiler aynı mali baskıyı hissetmiyor çünkü Türk Lirası ABD doları karşısında zayıfladı ve bu da Amerikan parasının çok daha ileri gitmesine olanak sağladı" ifadelerine yer verildi.
Türkiye'de yaşamanın kendisine büyük bir maddi rahatlama sağladığını söyleyen Crockett bu nedenle yurtdışında kaldığı sürece paranın kendisi için bir sorun olacağını düşünmediğini belirtti.
Crockett ise "Sınırlı harcamalarla harika bir hayat yaşıyorum" dedi.
Crockett "Hayatta kalmak için bankada milyonlarca ya da yüz binlerce dolarınız olması gerektiğini düşünmek çok saçma. Ben tamamen sosyal güvenliğimle yaşıyorum" dedi.
Crockett'in ayda 2 bin 929 dolarlık sosyal güvenlik çeki, her yıl Türkiye'deki ikametini yenilemek için gereken yaklaşık 200 dolar dahil edilse bile masraflarını karşılamaya fazlasıyla yetiyor.
İstediği takdirde gitme özgürlüğüne sahip olmak için kiralık bir dairede yaşadığını söyleyen Crockett, şimdilik Türkiye'de kalmayı planlıyor.
Sözcü
İstanbul'da 160 hastaneye talimat: Ameliyatlar ertelenecek!93 izlenme
MİT, PKK'nın sözde Kamışlı komutanını etkisiz hale getirdi27 izlenme
Sahte diploma siteleri isyan bayrağını çekti9 izlenme
İşte vatandaşın yılbaşı günü: Ucuz eti duyan kuyruğa koştu19 izlenme
İfade işlemleri başladı! Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a 40 sayfa soru85 izlenme
Kasiyer, indirimli ürünleri soran kadına 'Maske, duş jeli, orkid, çay bardağı seti" yanıtını verince, kadının kocasının saldırısına uğradı!54 izlenme
AKP vatandaşın arasına çıkmaya korkuyormuş! İşte kulislerde yankılanan o sözler15 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Binali Yıldırım rakibim değil çünkü…181 izlenme
İmamoğlu'nun başlattığı 'çiftçiye ücretsiz tohum desteği' dağıtım töreninde konuşan çiftçi: "İBB bize yem veriyor, tohum veriyor, gübre veriyor, mazot veriyor, bunun için ne desek az"
Kanal İstanbul'a itiraz süreci başladı: İstanbullular haklarını kullanabilecek
Çubuk'ta Kılıçdaroğlu'na saldıran 21 kişiye dava açıldı!
Güllü soruşturması genişliyor: İki isim daha ifadeye çağrıldı