Kahramanmaraş depreminin ardından yaşanan faciada iktidar hiçbir sorumluluk almadı ama iyi olan ne varsa sahiplendi. İktidar yetkililerince gönüllülerin ve meslek örgütlerinin yaptığı iyi işlerin sahiplenilmesinin son örneği Tarım ve Orman Bakanlığı'nın paylaşımı oldu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin Adıyaman'da ve gönüllü veterinerlerin kurduğu hayvan tedavi çadırı Bakanlıkça 13 Şubat 2023'te “Gönüllü veteriner hekimler ve personelimiz deprem afetinden etkilenen can dostlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız” şeklinde paylaşıldı. 2 gün sonra 15 Şubat'ta ise Bakanlıkça aynı çadır “Depremden etkilenen bölgelerde kurduğumuz seyyar klinikler sahipsiz hayvanlara şifa oluyor” şeklinde paylaşıldı.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medyadan, depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta kurulan çadırkentte ilaçlama faaliyetlerinin başladığını duyurdu. Ancak ilaçlama yapan ekibin ekipmanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) logosunun yer aldığı görüldü. Vatandaşlar, tepki gösterdi. MSB paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 19 Şubat 2023'te yaptığı paylaşımda “İlaç ve tedavi ihtiyacı, anında yola düşen UMKE ekiplerimizce karşılanıyor.” diyerek UMKE ekiplerinin videosunu paylaştı. Ancak UMKE ekiplerinin ilaç temin ettiği gönüllü eczacılar yok sayıldı.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
Deprem sonrası Hatay Havalimanı'nın pisti kullanılamaz hale gelmişti. Pistin onarılması için ABB ekipleri harekete geçti. Bölgedeki hafriyat atıklarını temizlemeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz Kemal Kılıçdaroğlu'nu kaale almayınız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hasar alan Hatay Havalimanı'nı Kalyon İnşaat'ın onardığını söyledi, “Kalyon İnşaat orayı 5 günde bitirdi milletimize teslim etti” dedi.
Sözcü
Kasa boş! KDV iadeleri yapılamıyor!106 izlenme
Tesettürlü TikTok'çular sosyal medyayı ikiye böldü118 izlenme
İstanbul Kâğıthane'de, Mühürlü Pusulaları Kaçırmak İsterken Yakalandılar !828 izlenme
Türkiye'nin cennet köşesinde heyelan alarmı: Evler kaydı, yollar yarıldı12 izlenme
İBB, Vakıfbank'ın kazandığı ihaleyi iptal etti!74 izlenme
'Erdoğan istediği anket sonuçlarını alamıyor!'213 izlenme
Necati Şaşmaz’ın ses kaydı çıktı 'Bütün dinlerdeki tarikat ehilleri o ruhu getirdiler. O yüzden seçilmiş olmuş oluyorum ki!'148 izlenme
Erdoğan 'mülakat kalkacak' demişti: Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor28 izlenme
Özel'in açıklaması siyasetin gündemine oturdu: "HSK bugün işlem yapmalı!"
Karayollarının ihalesi Erdoğan'ın '5'li gözdesi'ne gitti!
İmamoğlu'nun Akın Gürlek davasında dikkat çeken muhalefet şerhi: "Suç unsurları oluşmadı beraat etmeli"
AKP'li ilçe başkanından kontrol noktasında durdurarak GBT yapmak isteyen jandarma personeline ağır hakaretler! "Pislikten başka bir şey değilsin"