Hazinenin elindeki araziler sata sata bitmiyor. İşte son kararnameyle birlikte aralarında Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazların bulunduğu araziler satışa çıkarıldı.Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 14 ildeki 99 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Yozgat'taki 99 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı. Bu taşınmazlar, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi veya işletme haklarının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri, 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanacak.

Öte yandan, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Ağrı'nın Eleşkirt ile Ankara'nın Polatlı ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı. Mülkiyeti Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki taşınmaza ilişkin imar planı değişikliğinin de onaylanmasına karar verildi.
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki taşınmaza ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğine yönelik itiraz ise reddedildi.
Yeniçağ
İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler KKTC ve Mersin semalarında net şekilde gözlemlendi45 izlenme
İBB bir iftirayı daha çürüttü: Sayıştay'ın onayladığı ortaya çıktı!14 izlenme
Suriyeliler boğazını kesmişti Yaşama tutunamadı415 izlenme
Atama kararları Resmi Gazete'de: 37 ilin emniyet müdürü değişti14 izlenme
Erdal Eren'in avukatından Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü'ne şok suç duyurusu!72 izlenme
Özgür Özel açıkladı: Soruşturmanın arkasından kanıt yerine gizli tanık çıktı17 izlenme
Vakıfbank Katarlılara mı satılacak? İşte Hazine’ye hisse devrinin perde arkası…116 izlenme
Skandal seçim kararlarında imzası olan isim Danıştay Başkanlığı'na seçildi!102 izlenme