Hizbullah terör örgütünün askeri kanat yapılanmasında yer alıp 91 kişiyi infaz ettikleri gerekçesiyle yargılanan 19 tetikçi Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik vahim nitelikli eylemlerde bulunarak İran modeli bir İslam devleti kurmak” suçundan 2007 yılında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.
Sanıkların bu cezaları 2010’da Yargıtay tarafından da onanınca hüküm kesinleşti.
YARGITAY DELİLLER HUKUKA UYGUN
Yargıtay, delillerin hukuka uygun elde edildiğini, dosyanın bir bütün olarak incelenmesinde verilen mahkumiyet kararlarında bir isabetsizlik görülmediğine dikkat çekti.
Yargıtay sanıkların tebliğ (Propaganda), cemaat (Teşkilatlanma), üçüncü ve son aşama olan Cihad (Silahlı terör) şeklinde üç aşamalı strateji benimseyerek silahlı askeri kanat yapılanması oluşturdukları, Hizbullah karşıtı gördükleri kesimlere yönelik silahlı ve satırlı saldırılarda bulunarak 91 kişinin ölümünden bizzat sorumlu olduklarını belirtti.
Sözcü'de yer alan habere göre, cezalarını çeken hükümlü tetikçiler, yargılandıkları mahkemeye ayrı ayrı dilekçe verip yargılanmanın yenilenmesi talebinde bulundular.
İŞKENCE GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN CİNAYETLERİ ÜSTLENDİK
Hizbullah tetikçileri, uzun gözaltı süresince işkence gördüklerini, bu işkencelere dayanamadıkları için cinayetleri üstlenmek zorunda kaldıklarını, davanın makul süre içinde sonuçlandırılmadığı ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yeniden yargılanmak istediklerini belirttiler.
Dilekçeleri işleme alınan hükümlülerle ilgili mahkeme yeniden yargılama talebini kabul ederek ayrı ayrı tahliyelerine karar verince 19 tetikçi serbest bırakıldı.
Hükümlü olmalarına rağmen yeniden yargılama gerekçesiyle serbest bırakılan bu tetikçilerin tahliyelerinin de 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesine denk gelmesi dikkat çekti.
Tahliye olan tetikçilerin 2019 Ocak ayından başlayarak nisan ayına kadar tahliye edildikleri öğrenildi.
İŞTE SERBEST KALAN O İSİMLER
Serbest bırakılan ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü Hizbullah tetikçileri şunlar:
Kaan Aktaş, Abdurrahim Haşimi Güneş, Hayrettin Demir, Abdurrahman Orhan, Şeyhmus Uğur, Sait Özbey, Adnan Aktaş, Mehmet Kadri Can, İbrahim Güler, Mehmet Şerif Bayındır, Selami Sevim, Mehmet Ziya Gümüş, Hayrettin Şayık, Selman Dil, Ömer Saruhan, Mehmet Mansur Demir, Mehmet Beşir Demir, Mahmut Avcı ve Aziz Keskin.
OKKAN VE MİLLETVEKİLİNİN KATİLLERİ DE SERBEST KALMIŞTI
Daha önce de şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 korumasının şehit edildiği suikastın faillerinden İbrahim Gürceğiz, Mustafa Bozkurt, Bedran Salamboğa, Servet Yoldaş, Şener Dönük, Veysi Şanlı, Mehmet Fidancı, Mehmet Beşir Varol, Abdulkadir Aktaş ile DEP eski Milletvekili Mehmet Sincar’ın katilleri Cihan Yıldız, Mehmet Ali Geçer, Mithat Soysal ile Hizbullah Şura üyesi Mehmet Salih Kölge’nin serbest bırakıldıkları ortaya çıkmıştı.
Mansur Yavaş'a bir soruşturma daha!24 izlenme
ROK'a istinaftan kötü haber! İmamoğlu'na karşı bir kez daha kaybetti28 izlenme
Özgür Özel'in işaret ettiği Sedat Peker, 'Kıbrıs ve kaset' iddiasını böyle anlatmıştı60 izlenme
Özgür Çelik'ten iddianameye ilk tepki: "İftira at kurtul düzeni!"32 izlenme
'Milletin Sesi' Balıkesir'de yankılandı: "Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir"43 izlenme
Sedat Peker'in eşi Özge Peker'den günler sonra ilk paylaşım109 izlenme
Kanala itiraz 100 bin, savunma iki satır! Gelen yanıtta bakın ne yazıyor!124 izlenme
Vatandaş işsiz, aç, çıkış yolu arıyor156 izlenme
Diyanet'in yılbaşı kutlamasını helal etmeyen cuma hutbesine tepki yağdı
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a “Milletin 128 milyar dolarını ne yaptın?”
AKP'li Ali İhsan Yavuz'un 'Erdoğan'a oy vererek sevap kazanıyoruz' açıklamasına tepki!
Erdoğan’dan enflasyon için yeni tarih, yine sabır istedi