İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 100 bini aşkın dilekçe sahibine birkaç cümleden oluşan tek sayfalık açıklamayla yetindi.
İTİRAZLAR YOK SAYILDI
Bilim insanları ve halktan gelen itirazlara rağmen Kanal İstanbul projesini yapmak üzere harekete geçen iktidar, sonunda proje için ÇED olumlu kararı yayımladı. Karar 10 günlük itiraz süresi nedeniyle askıya çıkarıldı. 10 günlük itiraz süresi içerisinde soğuk hava ve yağmura rağmen il müdürlüğüne vatandaşlar adeta akın etti, günün sonunda 100 binden fazla dilekçenin teslim edildiği bildirildi.
Kanal İstanbul'a 100 binlerce vatandaştan gelen itiraz dilekçelerini inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kısa ve endişelere hiç değinilmeyen yanıtını valiliğin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruyla verdi. Açıklamada, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak gelen halkın görüş ve önerilerinin bakanlığa gönderildiği belirtilerek, şu yanıt verildi: “Bakanlığımızdan konu ile ilgili gelen yazılarda; ‘gönderilen başvuruların, projeye ilişkin son şekli verilen nihai ÇED raporunun askı sürecinde bakanlığımıza ulaşan dilekçeler ile benzer hususları içerdiği, dilekçelerde belirtilen konuların ÇED olumlu kararına esas nihai ÇED raporunun ilgili bölümlerinde değerlendirildiği' belirtilmiştir.”
Erdoğan’ın övündüğü bir sistem daha çöktü! Seçim malzemesi yapılan sistem tutmadı, geri adım attı37 izlenme
Erol Mütercimler 'Cemal Kaşıkçı, ABD'nin Türkiye'ye gözdağıydı !'3518 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: İBB devletin ta kendisidir, yardım için kimsenin fetvasına ihtiyacı yok158 izlenme
Hamas militanlarının otoyolda araçlara ateş ettiği anların yeni görüntüleri ortaya çıktı50 izlenme
Valilik açıkladı: Okullarda ders saatleri değiştirildi40 izlenme
Kamunun döviz açığı 207 milyar dolara yükseldi!58 izlenme
İddia: Sağlık Bakanı istifa etti30 izlenme
İlber Ortaylı Suriyeliler kalırsa ne olacağını açıkladı25 izlenme
Sevenlerinden Volkan Konak'ın mezarına akın! "Aynı rüzgar, aynı kiraz dalından iki kez geçmez"
Ünlü anketçiden Erdoğan'a olay eleştiri: "Adam açık açık eğleniyor!"
Emekli maaşı için asgari ücret formülü: Emekli zammı ne kadar olacak?
Markette kadınların etek altı görüntülerini çekerken kameraya yakalanan komiser tutuklandı!