Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı gün olan 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 102. yılı gururu, sabahtan akşama kadar devam eden kutlamalarla coşkuyla yaşandı.
Sabah 09.00’da “102. Yıl Zafer Yürüyüşü” ile başlayan ve tüm gün süren kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndan Lozan Meydanı’na yapılan Fener Alayı yürüyüşü ile sona ererken, kutlamalara bu yıl Solo Türk gösterilerinin yapılmaması gölge düşürdü.
Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılmadığı ifade edilen Solo Türk’süz 9 Eylül ise İzmirlilerden tepki aldı.
Solo Türk’ün 9 Eylül’de gösteri yapmamasına bir tepki de Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’den geldi. 9 Eylül gururunun coşkuyla yaşandığını belirten Başkan Sengel, Solo Türk’ün gösterisinin engellenmesini ise ‘kabul edilemez’ olarak değerlendirdi.
Tasarrufun milli bayram kutlamalarını kapsamadığını hatırlatan Sengel, şu ifadeleri kullandı:
“Solo Türk bizim için çok kıymetli gerçekten. Bir de biz İzmir'de her seferinde buna alışmış insanlarız. Tasarruf tedbirleri dahilinde bir kurtuluşun engellenmiş bir kurtuluşun şenliğinin içerisindeki olan aksiyonun engellenmiş olmasını çok da doğru bulmuyoruz.
Tasarruf tedbirleri milli bayramlar kurtuluşları kapsamayan bir durumdayken bunun bahane edilmesini çok üzücü olarak değerlendiriyorum. Çünkü o göklerde Solo Türk'ün gezmesi o milli duygularımızın hepsini ortaya çıkaran şeylerdir.
O yüzden biz üzgünüz. Ancak dediğim gibi birçok şeyden tasarruf edilmezken, Solo Türk'ün şurada İzmir'de semalarda uçmasının engellenmiş olmasını çok da kabul ettiğimizi söyleyemeyiz.”
Sözcü
Emniyet'ten Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu uyuşturucu gerçeklerine ilişkin çarpıcı veriler31 izlenme
Mühendisler mevsimlik işçi oluyor15 izlenme
Katar ile yapılan 'Su Yönetimi Anlaşması' ne anlama geliyor?75 izlenme
KPSS’de soruların çalındığı iddialarını güçlendirecek veri ve bilgiler: Sınava bir ay kala değiştirmişler!198 izlenme
4,7 milyon TL’ye Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi!49 izlenme
Tezgâhlar el yakıyordu: Türkiye'nin meyve ithalatı patladı16 izlenme
Kiranın yüzde 20'sine her ay el koyacaklar20 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan SADAT reklamına tepki: "Siz kimi tehdit ediyorsunuz!"32 izlenme
Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu
1 yıllık fiyat artışı milleti perişan etti: İşte 'doğal kazığın' faturası!
Kocaeli Gebze’de esnaftan Kur’an kursu için para toplayan şahıslar işleri bitince Mercedes'e binip gidiyorlar
Mecliste, Macaristan'da et ticareti yapan bir şirketin ortağı olduğu ortaya çıkan ESK Genel Müdürü gerginliği: "Mücahit misin müteahhit misin?"