CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in önergesini yanıtlayan Pekcan, 2019 yılının ilk 7 ayında kapanan, devredilen ve birleşen yerli ve yabancı firma sayılarını açıkladı. Buna göre,853 şirket birleşme işlemi ile başka şirketlere devredildi. Birleşme işlemi ile başka şirketi devir alan şirket sayısı da 763 adet olarak gerçekleşti.Aynı süre içinde ortaklarının tamamı yabancı uyruklu olarak 8 bin 661 şirket kuruldu.
YABANCI ŞİRKETLER
Aynı dönemde 871 yabancı şirket ise kapandı. Birleşme işlemi ile başka şirkete devir olan yabancı şirket sayısı da 25 adet olarak belirlendi. Birleşme işlemi ile başka şirketi devir alan şirket sayısı da 41 adet oldu.
Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında başlayan krizin firmalar ve şirketler üzerinde etkisinin görüldüğünü ve ülkemizin önemli şirketlerinin konkordato başvurusu yaptığını hatırlattı. Gürer, “Binlerce işçinin işsiz kalıp, önemli şirketlerin kapanma ve el değiştirme süreci yaşadığı bir dönemde bile pembe tablolar çiziliyor” ifadelerini kullandı.
AKP'li ilçe başkanının İl jandarma komutanıyla çekildiği fotoğraf Meclis gündeminde32 izlenme
Mülki idare amirleri için resmi gazetede atama kararnameleri yayınlandı! 13 ilin emniyet müdürü değişti.38 izlenme
Türkiye'nin dev boya şirketi Japonlara satıldı!139 izlenme
AKP'de hırsızlık şoku! Diyarbakır İl Başkanı 243 bin TL'yi kendi hesabına aktardı!33 izlenme
Espiri değil! AKP'li isim, at üstünde Diriliş Ertuğrul müziği ile konuşmaya gitti!208 izlenme
Güvenli İşyerlerine Prim İndirimi Yapılacak21 izlenme
Ege'de 5,1 büyüklüğünde deprem! İzmir ve Aydın'da da hissedildi20 izlenme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kabine toplantısı yapacak22 izlenme
Hayırsever işadamını bezdirdiler! Fakülte yaptırmak istedi ancak bürokrasiye takıldı!
Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? Uzman isim açıkladı
CHP'nin ekonomi raporu krizi gözler önüne serdi: Halk borç batağında!
Son anketten Erdoğan'a büyük şok! "Neresinden toplarsan topla, olmuyor"