Eskişehir'de cezaevinde olan SibelGökhan Tiftik'in 6 yaşındaki kızları Elif Nur, yakınlarının evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Elif Nur öldü, şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturmada, "çocuklara kötü muamele" iddiasıyla gözaltına alınan halası ve amcası tutuklandı.
Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde oturan Sibel ve Gökhan Tiftik çifti, bir süre önce tutuklandı. Çocukları Elif Nur, 9 yaşındaki Yiğit ve 12 yaşındaki Metin ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ile babaannesi Cihangir Kurumlu'nun yaşadığı eve bırakıldı. Elif Nur, 14 Aralık'ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elif Nur, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli görülen Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, polis tarafından "çocuklara kötü muamele" iddiasıyla gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli ifadeleri için Tepebaşı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanması talebiyle sevk olunan şüphelilerden hala "çocuğa karşı eziyet" suçundan, diğer şüpheli amca ise "silahla tehdit" suçundan tutuklandı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan Elif Nur Tiftik'in cansız bedeni, Fevziçakmak Mahallesi'ndeki camiye getirildi, yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Elif Nur Tiftik, kılınan namazın ardından cenaze aracıyla mezarlığa götürüldü.
Eskişehir Kapalı Cezaevi'ndeki Sibel ve Gökhan Tiftik, savcılık izniyle kızlarının cenazesine katıldı. Jandarma ekiplerinin ring aracından indirdiği Tiftik çifti, Elif Nur'un tabutunu açıp son kez yüzünü görürken, gözyaşlarına boğuldu. Duaların ardından Elif Nur Tiftik toprağa verildi.
Polis ekiplerinin evden aldığı Yiğit ve Metin Tiftik kardeşler ise sağlık kontrolünden geçirilip, devlet korumasına alındı. Yapılan incelemede, çok bakımsız ve halsiz haldeki 2 kardeşin vücutlarında bazı morluklar olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, babaanne Cihangir Kurumlu'nun da arandığı belirtildi.
KAYNAK: DHA
Bir AKP'linin dramı 'Evdekiler hep CHP'li' dedi intihar etmeye kalktı !1430 izlenme
Yolsuzluğa itiraz eden MHP’liler partiden kovuldu!38 izlenme
AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nde kıyım! İşçiler, kovulduklarını o mesajla öğrendi63 izlenme
Elazığ’da yokluğun ve çaresizliğin fotoğrafı36 izlenme
Mehmet Metiner'den 'yandaş nasıl olmalı?' sorusuna çok net yanıt! 'Benim gibi olmalı'34 izlenme
Erdoğan "kardeşim" dediği Maduro'nun kaçırılmasına sus pus oldu! Başdanışmanı destek mesajını sildi!20 izlenme
Fiyatlar artık cep değil yürek yakıyor! Vatandaş isyan etti: "Türkiye burası, toprağa işesen bir şey çıkıyor zaten. Ne yiyeceğiz biz?"31 izlenme
Ekonomik kriz derinleşiyor: Vatandaş artık kredi kartını döndüremiyor! Kasa önünde 'yetersiz bakiye' uyarıları arttı!32 izlenme
Türkiye onu bu skandal görüntü ile tanımıştı! Acı haber geldi!
Gazeteci Cihan Güner'e 2 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sapığı 'suçlu' göstermekten dava
İtalya Başbakanı Meloni neden Erdoğan'ın ayağına geldi? Kapalıçarşı süslü göçmen planı
Şehit aileleri ve gaziler komisyonda konuştu: "Habur'dan ders çıkarılmalı"