ABD ile İran arasında son dönemde artan gerilim ve karşılıklı tehditler sürerken, adı açıklanmayan İranlı bir kaynak İngiliz basınına önemli açıklamalarda bulundu.
İranlı kaynak, İran ile ABD arasında Pakistan aracılığıyla mesaj alışverişinin sürdüğünü ancak Washington’un "baskı altında teslimiyet" talebinden vazgeçmediği sürece Tahran’ın herhangi bir esneklik göstermeyeceğini belirtti.
Kaynak, Katar’ın İran’ın mesajlarını ABD’ye ve bölge ülkelerine ilettiğini ifade ederek, ABD’nin İran’daki enerji tesislerini hedef alması halinde "İran’ın misilleme saldırılarıyla tüm bölge ve Suudi Arabistan’ın tamamen karanlığa gömüleceğini" söyledi.
Ayrıca gerilimin tırmanması durumunda bölgesel sonuçların daha da ağırlaşabileceği uyarısında bulunan kaynak, "Eğer durum kontrolden çıkarsa, İran’ın müttefikleri Babülmendep Boğazı’nı da kapatacaktır" ifadelerini kullandı.
NEFES
İran'ın misket silahı İsrail'in elini kolunu bağladı! Hava savunmaları delik deşik oldu28 izlenme
Demet Evgar BM Kadın Birimi’nde İyi Niyet Elçisi seçildi59 izlenme
AKP'li belediye 100 milyon TL açık verdi 215 milyon TL faiz ödedi!102 izlenme
Kızılay AKP'lilerin aile şirketi oldu!113 izlenme
Belçika'nın başkenti Brüksel'e giden CHP lideri Özgür Özel, çiftçilerin traktörlü eylemine el sallayarak destek verdi22 izlenme
Yurttaşlar dolardaki düşmenin çarşı ve pazarda fiyatlara yansımamasına isyan etti! 'Canım çekiyor ama gücüm yetmiyor'53 izlenme
AKP’li başkan bu isimleri 20 milyona konuşturacak22 izlenme
Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleyerek kendisine 'cennetin kapılarını' mı açtı? 60 milyonluk mülkü servetine kattı iddiası!30 izlenme