El Udeyd ve İran etrafındaki diğer askeri üsler boşaltılırken, İsrail olası bir saldırı durumunda İran hava sahasını etkisiz hale getireceğini duyurdu.
İsrail'de de son hazırlıklar tamamlandı. Ülke çapında sığınaklar halka açık hale getirildi. Aynı anda Demir Kubbe için mühimmat taşıyan araçlar İsrail'in büyük şehirlerinde görüntülendi. İsrail'in Nevatim hava üssü ise büyük oranda boşaltıldı.
Olası bir saldırının gerçekleşmesi an meselesi olarak değerlendiriliyor. Buna karşın The Wall Street Journal'ın haberine göre İran rejiminin bölgesel rakibi konumunda olan Ümman, Katar ve Suudi Arabistan ABD'yi saldırının olası etkileri konusunda uyardı.
İran rejiminin düşmesi durumunda yaşanacak kaos sebebiyle yeni bir mülteci dalgasının, Türkiye dahil İran'ın komşusu olan ülkeleri etkilemesinden endişe ediliyor.
Birleşik Arap Emirlikleri ise gözlem uçağını havalandırdı, ancak ABD'yi saldırıdan vazgeçirme çabalarına katılmadı.
ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaptı:
" İran hakkında bazı haberlerimiz var. İran'da infazların durdurulduğu söylendi. İnfaz planı yok. Bana öyle söylendi, bunu öğreneceğiz. Eğer böyle bir şey olursa, hepimiz çok üzüleceğiz. Siz de çok üzüleceksiniz. Ama bana ulaşan bilgiye göre infazlar durdurulmuş. İran çok kötü davranıyor. Hamaney'in bana saygı duyduğunu düşünmüyorum. Bana, isyancıların onlara silahla ateş ettiği ve İran'ın da karşılık verdiği söylendi. "
Bu esnada İran'dan gelen yeni görüntüler, tüm çabalara rağmen Starlink'in hala aktif olduğunu gösterdi. Henüz protestolara dair yeni bir paylaşım yapılmasa da Starlink alıcılarının hala muhaliflerin elinde olduğu ve aktif olarak kullanıldığı görüldü.

İsrail İç Güvenlik'i büyük ekranlarda olası bir saldırıya karşı uyarılar yayınlandı. Ekranlarda "Acil bir durumda, güvenliğinizi sağlamak için başınızı eğin ve 10 dakika boyunca ellerinizle başınızı koruyun" uyarısı geçti.
The Washington Post'un haberine göre protestolardan önce İsrail, Aralık ayında Rusya aracılığıyla 'İran'ın ilk saldırıyı gerçekleştirmemesi halinde İsrail'in saldırmayacağını' aktardı.
Diplomatlar ve bölge yetkililerine göre, bu temaslar, İsrail'in Lübnan'daki İran yanlısı milis gücü Hizbullah'a karşı önemli bir askeri harekat hazırlığı içinde olduğu bir dönemde, İran'a karşı gerilimi tırmandırdığı veya yeni saldırılar başlattığı izlenimini vermekten kaçındığı için gerçekleşti.
İranlı yetkililer İsrail'in girişimine olumlu yanıt verse de, iki kaynağa göre İsrail'in teklifine güvenmemeyi tercih etti.
İran, İsrail'in güvenceleri samimi olsa bile, İsrail'in ateş gücünü yalnızca Hizbullah'a yöneltirken, ABD ordusunun iki müttefikin koordineli bir kampanyası kapsamında İran'a saldırı düzenleme olasılığını açık bıraktığını belirtti.
İsrailli yetkililerin Aralık ayında verdikleri güvenceyi bozup, İran hükümetini devirme fırsatı yakaladıklarında ABD öncülüğündeki saldırıya katılıp katılmayacakları da belli değil.
İran'da protestolar alevlenirken, İsrailli yetkililer "askeri hazırlıklarının savunma amaçlı olduğunu" belirtti.
İsrail'in 11. Kanalı'nda ise "ABD'nin olası bir saldırısından önce İsrail'in saatler önce haberdar edileceği" aktarıldı
Trump'ın, "İran hakkında bazı haberlerimiz var. İran'da infazların durdurulduğu söylendi. İnfaz planı yok. Bana öyle söylendi, bunu öğreneceğiz. Eğer böyle bir şey olursa, hepimiz çok üzüleceğiz. Siz de çok üzüleceksiniz. Ama bana ulaşan bilgiye göre infazlar durdurulmuş" açıklamaları petrol fiyatlarını etkiledi ve ham petrol fiyatları düştü.
Sözcü
Aile Bakanı'ndan ikinci skandal ! 'İstismara uğrayan çocukları cezalandıracağız !'3234 izlenme
Milli Eğitim'den, 6 yaşındaki H.K.G. için 'ihmal' itirafı43 izlenme
AKP'den TÜGVA ve TÜRGEV'e hibe!47 izlenme
Binali Yıldırım okul açıyor! Davetlilerden Maarif Vakfı'na bağış isteniyor342 izlenme
Can Polat'ın taziyesinde kavga: Acılı aile istemeyince Engin Polat yaka paça camiden uzaklaştırıldı77 izlenme
Bilgisayarında yüzlerce çocuk istismarı videosu çıkan imam tutuklandı!65 izlenme
Borç patlaması: Kredilerde dev artış24 izlenme
Seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar: 10 kişiden altısı 'hayır' dedi!51 izlenme
Şanlıurfa’da bir kişi sandıktaki tüm oy pusulalarına Erdoğan mührü bastı!
Türk vatandaşları hastanelerde sıra beklerken 3 milyon Suriyelinin bedava ameliyat olduğu ortaya çıktı!
Saray ittifakı iş başında: Mersin Belediyesi'ne yine borçlanma yetkisi verilmedi!
"Uzaktan eğitimde en başarılı ikinci ülke" Türkiye'de Kızılay öğrenciler için yardım kampanyası başlattı!