Almanya Savunma Bakanlığı, hükümet filosunu yeniliyor. Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bakanlar ve hükümet temsilcilerinin uzun mesafe seyahatleri için üç yeni uçak siparişinin verildiğini açıkladı.
Spiegel Online haber portalında yer verilen habere göre, 2019 yılı sonuna kadar doğrudan Airbus'tan A350 model uzun mesafeli bir jet satın alınacak. Savunma Bakanlığı son aylarda sık sık arızalanarak gündeme gelen daha önceki uçakları Lufthansa’dan satın almıştı.
Ancak yeni hükümet uçağının dinlenme ve toplantı kabinleri ile VIP donanımlı hale getirilmesi en az bir yıl daha alacağından, hükümet uçağı ilk etapta bu lükse sahip olmayacak.
DW Türkçe’nin aktardığına göre yeni uçağın fiyatı yaklaşık 150 milyon euro, uçağın VIP donanımına kavuşturulması ve gerekli güvenlik ile iletişim sisteminin kurulması içinse ek 100 milyon euro daha ödenmesi gerekecek.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kasım ayında G20 Zirvesi'ne katılmak üzere Arjantine'e giderken, başbakanlık uçağı arızalanmıştı. Yaklaşık 20 yaşındaki A340 model "Konrad Adenauer" adlı başbakanlık uçağı Köln/Bonn Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kalmış, Merkel ertesi gün tarifeli uçakla Buenos Aires'e gitmişti.
Almanya Cumhurbaşkanı FrankWalter Steinmeier de Çarşamba günü A340 model "Theodor Heuss" adlı hükümet uçağının arızalanması sonucu üç saat Etiyopya'da beklemek zorunda kalmıştı. Uçakta basınç sorunu tespit edilmişti.
Airbus A350 en modern ticari uçaklardan biri kabul ediliyor. İki jet mortorlu A350, ortalama 15.000 km’lik menzile sahip.
https://odatv.com/arizalananakadarkullandi01021942.html
Önce Fitch şimdi de S&P! Türkiye'ye bir kötü haber daha68 izlenme
Reuters'tan dikkat çeken analiz: İşte TL'deki tarihi kaybın bilançosu!36 izlenme
128 milyar doları kim aldı? Kimler kazanç sağladı?113 izlenme
İsrail’den flaş sözde Ermeni soykırımı kararı! Reddedildi193 izlenme
Belediye borçlarına seçim piyangosu!46 izlenme
Kanal İstanbul, Kuveytlilere kâbus oldu!23 izlenme
Hakimlik-Savcılık atamalarına AKP-MHP kontenjanı60 izlenme
Müjdat Gezen'e 'şaka' gibi soruşturma10 izlenme
Menzil şeyhi camide yürürken müridi ağlayarak yalvardı, kendinden geçip bağırdı: "Beni de götür gittiğin yere babam"
Eğitim-Bir-Sen’den skandal “pantolon intiharı” yorumu! "Kepazelik"
Ülkeyi 'suçlu cenneti'ne çevirdiler: İnterpol tarafından aranan şüpheli İzmir’de yakalandı
İstanbul’a 16 milyon TL’lik millet bahçesi! Müteahhit, Erdoğan’ın bürokratı!