CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, “SUT'un özellikle güncellenmeyerek üniversite hastanelerinin kapatılmaya çalışıldığı şüphesi duyuyoruz” uyarısında bulunurken, konunun Meclis tarafından araştırılması için önerge verdi.
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Demirtaş, son yıllarda şehir hastaneleri gibi devasa özel sektör yatırımlarının yapılması nedeniyle sağlıkta ciddi sıkıntıların yaşandığını, sağlığın hızla paralı hale dönüşmeye başladığını, kamu ve üniversite hastaneleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken sağlık sisteminin çökme aşamasına geldiğini söyledi. 11 yıldır güncellenmeyen SUT nedeniyle sağlık hizmetlerinde kullanılması zorunlu olan tıbbi cihaz, sarf malzemeleri ve ilaçların tedarik edilmesinde özellikle üniversite hastanelerinde halk sağlığını olumsuz olarak etkileyen büyük sorunlar yaşandığını belirten Demirtaş, şu tespit ve uyarılarda bulundu:
“Zorunlu durumlar dışında kalp pili ve bazı stentlerin takılamadığı, nöro radyolojik işlemlerin yapılamadığı, kemoterapi, anestezi ilaçlarının alınamadığı, ameliyatların ertelendiği, bazı tahlil ve tetkiklerin yapılamadığı ve hatta bazı hastanelerde basit sarf malzemelerinin bile tedarik edilmesinde ciddi problem yaşandığı görülüyor. 2008'den bu yana SUT'ta kısmen güncelleme yapılsa da önemli artış sağlanmadı. Oysa 11 yılda dolar 4.5, Euro 3.5 kat arttı. Bugünkü SUT fiyatlarıyla malzeme alınması mümkün değil. Üniversite hastanelerinde hizmet durma noktasına geldi.”
CHP'li Ünal Demirtaş, soruna acilen çözüm bulunmaması halinde halkın sağlık hizmetlerine erişimi konusunda kritik rol oynayan ve üst düzey sağlık hizmeti verilen üniversite hastanelerinin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını ifade etti. Üniversite hastanelerinde sağlık hizmetinin en önemli unsurları olan araştırma ve eğitim de yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, “Ne yazık ki, üniversite hastaneleri içinde SUT nedeniyle borç batağına saplanmayan yok. Tıbbi cihaz, sarf malzemesi ve ilaç satan şirketler piyasa fiyatının altında satış yapamadıkları gibi hastanelerden alacaklarını tahsil etmekte zorlandıkları için yüksek fiyatlarla satış yapmak istiyor. Bu da sistemin tıkanmasına yol açıyor” dedi.
Ünlü sunucu Ece Üner program sırasında mikrofonu açık bırakıp tuvalete gitti! Salon gülmekten kırıldı29 izlenme
Resul Emrah Şahan’ın tutukluluk kararına itiraz16 izlenme
Flaş karar! Birçok ilde 65 yaş üstüne yasak geldi!114 izlenme
Sokak röportajına katılan yaşlı adam Erdoğan'ı işaret etti 'Bu adam başta kalırsa Türkiye iflas eder'43 izlenme
Dere boyu kavaklar aile boyu iktidardalar! İşte Kavakçıların devlet kademelerinde aldıkları görevler82 izlenme
Kartalkaya faciasında korkunç iddia: İtfaiye raporu tesise gidilmeden mi yazıldı?20 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz, yeni Reza Zarrab mı olacak?47 izlenme
Melih Gökçek'ten bir skandal daha! İstifa etmeden 3 ay önce...115 izlenme
İBB'de AKP dönemindeki bir büyük israf daha ortaya çıktı! İstanbul'u Kore'de tanıtmak için 10.5 Milyon Sterlin harcanmış!
"Erdoğan Türkiye'yi İslami bir diktatörlüğe dönüştürüyor"
Bülent Arınç yola çıktığı arkadaşlarını yerden yere vurdu: "Herkes dindarlardan kaçıyor, millet müslümanlığı bıraktı"
AKP zam fırsatını hiç kaçırmıyor