Anasayfa1
28 Haziran 2025 ( 34 izlenme )
Reklamlar

38 yıllık Türk deri üreticisi konkordato talebinde bulundu


Deri yıllardır moda sektörüne yön veren parçalardan biri olarak tasarımdaki yerini koruyor. Modada deri parçaların halen bu kadar talep görüyor olması üretimi de etkiliyor Türkiye’nin lüks konfeksiyoncularından biri olarak kabul edilen dev şirketin iflasın eşiğinde olduğu öğrenildi.



Türkiye’de 36 yıldır üretimde bulunan Aspells deri konfeksiyon firmasının iflasın eşiğine geldiği ve Konkordato talep ettiği öğrenildi.

Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonucunda, şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi. Mahkemenin aldığı karara göre, İcra ve İflas Kanunu’nun 287. ve 288. maddeleri kapsamında şirketin mali yapısı yeniden yapılandırılacak, bu süreçte mal varlığının korunması sağlanacak.

Avrupa standartlarında üretim yapan ve sektörde öncü firmalar arasında gösterilen Aspells Deri için konkordato sürecinin etkin şekilde yürütülmesi amacıyla üç kişilik komiser heyeti atandı. Ferahnaz Seval Özel, Orçun Urak ve Hakan Karakaş’tan oluşan heyet, şirketin mali durumunu detaylı şekilde inceleyerek borç ödeme kapasitesini ve konkordatonun başarı ihtimalini değerlendirecek.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Daktilolar mı fırlatılıyor ki erken seçim istiyorsun ? Ey Kılıçdaroğlu sen çalış da 2019 Mart'ına hazırlan !' FETÖ borsasının başında olduğu iddia ediliyordu: O Rektör Büyükelçi oldu Reuters’tan Erdoğan yorumu: Seçimi kazanmasının tek şartı var Berberin corona testi pozitif çıktı, ortalık karıştı! Belediye başkanı da temasta bulunmuş!