İstanbul Büyükşehir Belediyesi, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra kurulan 15 Temmuz Derneği ile arasındaki protokolü sonlandırdı.
KADİR TOPBAŞ DÖNEMİNDE İMZALANMIŞTI
Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, 11 Ağustos 2016'da Abdurrahman Tarık Şebik'in başkanlığında kurulan ve yönetim kurulu üyeleri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cevat Olçok ve Hasan Kaçan gibi isimlerin yer aldığı 15 Temmuz Derneği, 17 Şubat 2017'de İBB ile protokol imzalamıştı.
Kadir Topbaş döneminde yapılan protokole göre, İBB'de kadrosu yapılan ve maaşları ödenen 13 personel, 15 Temmuz Derneği'nde çalışmaya başladı. Ayrıca, 6 araç da maliyeti İBB tarafından karşılanarak derneğe tahsis edildi.
37 AYDA 3 MİLYON 474 BİN LİRA MALİYET
13 personelin aylık 62 bin liralık maliyeti ile 6 aracın aylık 30 bin liralık maliyetini 2020 yılının Mart ayına kadar karşılayan İBB, 25 Mart 2020'de sona eren protokolü yenilemedi. 13 personel İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne geri çağrılarak burada görevlendirildi. Geri alınan 6 araç da, İBB tarafından çeşitli birimlerde kullanılıyor.
Yani, 37 ay süren protokole göre, 15 Temmuz Derneği'nin maliyetleri için İBB'nin kasasından toplamda en az 3 milyon 474 bin 633 lira çıktı.
Ayrıca, 15 Temmuz Derneği'nden psikolojik destek alan 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler, İBB Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden hizmet alabiliyor.
https://odatv4.com/3yildaibbye3milyon474binmaliyetiolanderneginprotokoluiptaledildi08072054.html
AKP’den yeni sistem için üst üste revize açıklamaları!122 izlenme
Sağlık Bakanı Koca günlük tabloyu açıkladı: Vaka sayısı 238.450’ye, vefat sayısı da 5.813’e yükseldi!96 izlenme
ABD’li Yahudiler, kongreyi bastı41 izlenme
Ünlü giyim markasından kadın çalışanlarına kıyafet uyarısı!52 izlenme
Merkez Bankası'nın kasasından usulsüz 357 milyon TL harcandı! Böyle mi tasarruf yapacaksınız?39 izlenme
Vergi paketi aceleye getirilmiş44 izlenme
AKP-HÜDA PAR yakınlaşması gözleri o isimlere çevirdi37 izlenme
Mardin ve Diyarbakır’da 14 bin 900 dekar tarım alanı yandı!34 izlenme