Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, ‘negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı, temmuz 2023’ verilerini yayımladı.
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2023 yılı Temmuz ayında yıllık yüzde 23’lük artışla 96 bin kişi oldu. Bu rakam geçen yıl aynı ayda 78 bindi.
Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 14’lük artışla 100 binden 114 bine yükseldi.
Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı da bu dönemde yüzde 15’lik artışla 156 binden 180 bine yükseldi.
OcakTemmuz 2023 döneminde, bir önceki yıl aynı döneme göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 22 azalarak 752 bin kişi oldu.
Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Temmuz 2023 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar, bir önceki yıla göre yüzde 26 artış ile 40 milyar TL oldu.
Bireysel kredi ve kredi Kartı borcunu ödememiş gerçek kişilerden borcu devam etmekte olan kişi sayısı temmuz ayı itibarıyla 3 milyon 834 bin 908 oldu.
Sözcü
İmamoğlu isim isim saydı... "Önce adalet, önce hürriyet"4 izlenme
Suriyeliler Afrin'de belediyeyi basıp Türk elektrik şirketini ateşe verdi!38 izlenme
Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası açıklama yaptı387 izlenme
Ünlü hukukçu o belgeyi açıkladı: "İmamoğlu’nun siyasi yasak kararının bir hükmü olmayacak"20 izlenme
"Maliyetlere dayanamayan besici, hayvanlarını satıp hurdacılığa başladı"29 izlenme
Türkiye Yüzyılı dediler, bir yüzyıl geriye götürdüler21 izlenme
Benzine gelecek zam iptal oldu!32 izlenme
Türkiye 'Sahte Ürün' ticaretinde payını 3’e katladı!77 izlenme
Anketlerin dili AKP'ye kötü haber getirdi!
Sıla bebeğin üvey babasına istismardan tahliye, müstehcenlikten tutukluluğa devam
AKP'de bir 'pudra şekeri' vakası daha! AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, makamında uyuşturucu kullandıktan sonra sızmış halde görüntülendi!
Dünyaca ünlü kuruluştan seçimlere müdahale uyarısı: 4 madde açıkladılar